Долар б’є рекорди по вартості: що сталося
Фото з відкритих джерел

14 червня Національний банк України встановив офіційний курс долара на рівні 40,69 грн за долар. Це найвищий курс американської валюти за всю історію гривні, пише tsn.ua.

Про встановлення нового курсу повідомили на сайті Нацбанку.



Порівняно із сьогоднішнім курсом зростання долара становить +0,2467 грн.  Раніше найвищий курс було встановлено 3 червня – 40,5373 грн/долар.

У четвер, 13 червня, на міжбанку курс долара виріс на 26 копійок до 40,76-40,78 грн/долар (купівля-продаж) порівняно із закриттям у попередній день.

Чому дорожчає долар

Заступник голови НБУ Юрій Гелетій пояснив зростання курсу долара збільшенням структурного дефіциту на ринку через зростання попиту.Фото: Юрій Гелетій. Джерело: rbc.ua

За його словами, попит виріс через витрати уряду та валютну лібералізацію. Водночас Гелетій запевнив, що ситуація на валютному ринку залишається контрольованою, а НБУ має достатньо резервів для регулювання.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: mynizhyn.com
Теги: #вартість, #долар, #ціна
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Яросла Лемішка: “На сцені Тернопільської обласної філармонії – вперше прем’єра мюзиклу”
21:19, 18 Червня, 2024

Яросла Лемішка: “На сцені Тернопільської обласної філармонії – вперше прем’єра мюзиклу”

Блоги

ТОП новини тернопільщини: