До уваги тернополян: нові зміни до порядку надання субсидій

Опубліковано:
4 Червня, 2016 о 07:23

Зміни, які передбачені постановою КМУ від 27.04.2016 р. № 317, яка набрала чинності 30.04.2016 р., стосуються усіх норм і коефіцієнтів для індивідуального опалення газом, які застосовуються при призначенні пільг та субсидій.

 



Зокрема:

— зменшено соціальний норматив (норму використання природного газу) для індивідуального опалення з 7 до 5,5 куб.м на 1 кв. метр опалюваної площі на місяць (в опалювальний період).

— переглянуто коригуючі коефіцієнти для опалення – для споживачів багатоповерхівок (5 і більше поверхів) встановлено такі самі коефіцієнти, як для 3-4-поверхових будівель (для мешканців 1-4-поверхових будинків коефіцієнти не змінились).

 

Також передбачено низку змін щодо призначення та надання субсидій, а також щодо визначення сукупного доходу при наданні пільг.

 

Зокрема, право пільговика на отримання пільг визначатиметься на 12 місяців (раніше — на 6 місяців). Проте громадянам, які мають пільги на оплату житлово-комунальних послуг і звертаються за субсидією, пільги на період отримання субсидії не нараховуватимуться.

 

Крім цього, пропонується за підсумками опалювального сезону невикористані суми субсидії внаслідок економного споживання енергоресурсів повертати до державного бюджету. При цьому з метою стимулювання громадян до економного споживання послуг пропонується частину невикористаної суми субсидії в еквіваленті вартості 100 куб. метрів природного газу або в еквіваленті 150 кВт/год електричної енергії (у разі використання даних джерел енергії для індивідуального опалення) зараховувати як оплату послуг, у тому числі обов’язкової частки платежу домогосподарства, на наступні розрахункові періоди.

 

Щодо обрахування сукупного доходу:

— якщо субсидія на оплату житлово-комунальних послуг призначається у I кварталі року, середньомісячний сукупний дохід визначається за перші три квартали попереднього року, в інших випадках — за попередній календарний рік;

— зміни щодо визначення сукупного доходу для пільговиків – враховуватиметься допомога по безробіттю та інші виплати, що здійснюються фондами соціального страхування;

— зміни щодо підвищення сукупного доходу при призначенні субсидій стосуються безробітних, студентів та працездатних осіб з доходами, нижчими за прожитковий мінімум.

 

При розрахунку субсидії враховуються сукупний сімейний дохід домогосподарства за попередній календарний рік (за 3 місяці доходи вже не враховуються)

 

При цьому вирішено не враховувати до сукупного доходу державну соціальну допомогу на дітей-сиріт, а також допомогу внутрішньо переміщеним особам.

 

Дитячим будинкам сімейного типу субсидія призначатиметься за рішенням комісії з урахуванням кількості дітей, які фактично проживають у будинку (діти можуть бути  не зареєстровані).

 

Мінсоцполітики, Мінінфраструктури та “Укрпошта” мають забезпечити доставку повідомлень про призначення субсидії.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: