До Тернополя на молодіжний фестиваль приїдуть “Бумбокс” і “Табула Раса”

Опубліковано:
24 Березня, 2015 о 21:24

Чотири фестивалі чекають тернополян впродовж квітня-липня. Загалом фестивалів у Тернополі цього року буде набагато більше. Проте через нестабільну ситуацію у країні, їх всіх наразі не анонсують, щоб не забігати наперед.

Про фестивалі, які точно відбудуться у місті у найближчі місяці розповів під час прес-конференції начальник управління стратегічного розвитку міста Юрій Дейнека.



 

– В стратегії розвитку міста Тернопіль проголосили містом фестивалів, – каже він. – З одного боку, це дуже добре. Адже багато міст заповнюють свої бюджети за рахунок фестивалів. Проте минулого року значна кількість наших фестивалів відбулися не в такому обсязі, або не в такому форматі, як ми хотіли. Тому хочу розповісти про найближчі фестивалі у місті. Їх буде чотири. Вони, на нашу думку, є досить вагомими і зроблять внесок, як у розвиток туризму, так і популяризацію Тернополя.

Найближчий – мистецький фестиваль “Ї” – буде 17-19 квітня.

 

– На цей фестиваль ми запросимо відомих українських письменників, які представлять свої нові твори, – каже пан Дейнека. – Усі заходи фестивалю будуть проводити і на вільних площадках під відкритим небом і у закритих приміщеннях. Зараз ми вже маємо підтвердження від Олександра Ірванця, братів Капранових, Сергія Жадана, Юрія Андруховича.

 

На фестиваль до нас дуже хочуть іспанці

 

Наступний – фестиваль духовної пісні “Я там, де є благословення” – 25-26 квітня.
– Минулого року цей фестиваль відбувся у невеличкому форматі з приїздом лише українських виконавців, – розповідає Юрій Дейнека. – Цього року ми запросимо і іноземні делегації. Вже маємо стовідсоткове підтвердження участі колективів з Грузії, Польщі, Естонії, чекаємо на підтвердження від колективів зі Словенії, Словаччини, дуже хоче приїхати гурт із Іспанії, з нашого нового міста-побратима Мурсії.
Програма фестивалю буде дуже цікава і насичена. Величезна сцена буде на Театральному майдані, а гала-концерт – у драмтеатрі.

 

Дуже цікавий фестиваль відбудеться у Тернополі 16-17 травня – “Вуличний ринок”. Його проведуть у рамках Днів Європи в парку Шевченка. Під час цього фестивалю, за словами пана Дейнеки, всі охочі матимуть змогу на відкритому повітрі спробувати себе в ролі кухарів. Вони готуватимуть страви і даватимуть тернополянам їх скуштувати. Причому, продукцію будуть і роздавати, і продавати.

 

“Бумбокс”, O’Torvald і Brutto будуть на “Файному місті”

 

3-5 липня Тернопіль чекає молодіжний рок-фестиваль “Файне місто”.
– Плануємо, що він буде ще більшим, ніж минулого року, – каже Юрій Дейнека. – Хоч минулоріч в нас було приблизно 30-40 тисяч людей. До речі, зараз вже підтвердили свою участь на фестивалі гурти “Бумбокс”, “Табула Раса”, O’Torvald, Brutto.

Також у Тернополі ще буде фестиваль з водомоторних видів спорту, студентський фестиваль, джазовий фестиваль, тернопільські театральні вечори. Але детальніше їх анонсуватимуть згодом.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #концерт, #молодь, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора
21:35, 25 Жовтня, 2024

Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора

ТОП новини тернопільщини: