До економічного відродження Тернопілля долучаються ВУЗи

Опубліковано:
12 Січня, 2015

6 січня відбулась робоча зустріч керівника регіонального представництва ІСС Ukraine Тараса Демкури з ректором Тернопільського національного технічного університету Петром Володимировичем Яснієм.

 

На зустріч запросили представників місцевої влади та науковців ВУЗу: керуючого справами виконавчого апарату обласної ради Ігора Дулебу, начальника управління стратегічного розвитку міста Тернопільської міської ради Юрія Дейнеку, проректора з наукової роботи ТНТУ професора Романа Рогатинського, директора науково-навчального інституту інформаційних систем Григорія Химича, який представляє корпорацію «Науковий парк». Метою зустрічі було вироблення спільних дій при підготовці місцевого інвестиційного форуму, який передуватиме київському в рамках проекту «Український інвестиційний діалог».

 

 

Нагадаємо, що недавно в Тернополі презентували цей інвестиційний проект на 2015 рік, який проходитиме в Києві під патронатом Президента України, прем’єр-міністра та очільників вищих гілок влади і включатиме 6 форумів за різними напрямками та секторами, такими як енергозбереження, АПК, будівництво, торгівля і рітейл, ІТ-технології. Для гідного представлення Тернопільщини у столиці і було прийняте рішення провести спочатку місцевий форум.

 

На зустрічі Тарас Демкура, який є співорганізатором «Українського інвестиційного  діалогу» наголосив, що сьогодні потрібно брати ініціативу в свої руки, оскільки одну з головних ролей у відродженні економіки краю відіграватиме малий та середній бізнес. Для успішного виконання поставлених завдань слід залучати до співпраці владу, науковців та підприємців. ВУЗи володіють потужним науково-практичним потенціалом та спеціалістами.  Крім того, десятки тисяч студентів готові взяти участь у стартапах, бізнес-інкубаторах та інших молодіжних програмах, і це потрібно використати для розробки проектів і подальшого залучення інвесторів.

 

 

Зі свого боку ректор ТНТУ Петро Ясній підтримав ініціативу проведення місцевого форуму та організації тісної співпраці між усіма учасниками процесу. До проекту повинні долучитися всі ВУЗи зі своїми напрацюваннями та кадрами. Нам важливо залучити не стільки інвестиції, як повноцінного інвестора, не лише гроші, а й повноцінний довготривалий і перспективний бізнес, який дасть можливість створювати робочі місця. Саме це стане запорукою успіху в відродженні економіки області та максимального використання її потенціалу, – додав Петро Володимирович.

 

 

Керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Ігор Дулеба зазначив, що важливим моментом проведення форуму має стати вивчення реальних потреб області і спрямувати зусилля на вирішення нагальних проблем. Вже багато проводилось форумів, але дальше презентацій справа не йшла. Сьогодні вкрай необхідно змінити підходи до роботи і показати дієву інвестиційну політику для партнерів.

 

Представник місцевої влади Юрій Дейнека згодився з тим, що попередні форуми не дали належного результату, оскільки проводились, як правило, однією структурою без вивчення та аналізу ситуації в області, і тому не знайшли підтримки. Навіть раціональні ідеї та пропозиції так і залишились на папері. Тепер важливо використати досвід та напрацювання попередніх заходів і усунути ті перепони, котрі виникають на шляху залучення інвестицій та розвитку малого і середнього бізнесу.

 

 

Ознайомившись з пропозиціями організаторів форуму, Григорій Петрович Химич та Роман Михайлович Рогатинський підтвердили готовність викладацького та студентського складу ВУЗу долучитися до участі в проекті і залучити до співпраці інші тернопільські університети. Вже зараз в університеті є багато реальних наукових робіт, які цілком могли б бути реалізованими в багатьох секторах економіки області. Головним завданням місцевого форуму буде донести цю інформацію до інвестора та підприємців.

 

 

Наступна зустріч, яку планується найближчим часом в Тернопільській обласній раді, буде проведена вже в ширшому форматі для консультацій з профільними спеціалістами, і до цього часу буде сформовано організаційний комітет тернопільського форуму.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дейнека, #Демкура, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #форум, #ясній
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: