Дмитро Ярош: «Люстрація необхідна, але вона не має перетворитися на полювання на відьом» (ВІДЕО)

Опубліковано:
24 Жовтня, 2014 о 15:10

Люстрація в Україні необхідна, але вона не має перетворитися на полювання на відьом – про це заявив Дмитро Ярош в інтерв’ю ТРК «Львів». «Є, наприклад, офіцери СБУ, які виконували певні злочинні розпорядження. Але зараз вони проливають кров за України на Сході. Або ті ж самі «беркути», які стояли по інший бік барикад на Майдані, однак нині – відстоюють територіальну цілісність нашої держави. Такі моменти треба враховувати, адже кров, так би мовити, змиває гріхи,» – зазначив лідер «Правого сектору».

 



«Найголовніше, щоб очищення почалося з самої гори. Щоб люстрація не обмежилася чиновниками середньої ланки, а ті, хто винні в кровопролитті на Майдані, в здачі Криму, не залишилися на своїх місцях», – наголосив Дмитро Ярош.
Провідник «Правого сектору» також зауважив, що вибори до Верховної Ради мають стати інструментом люстрації в руках самих громадян. «Приміром, ми чудово знаємо, що люди Ахметова фінансували сепаратистів на Сході, які щоправда потім вийшли з-під їхнього контролю. Однак тепер ці самі люди – «шуфричи», «вілкули» та інші – лізуть до парламенту. Тож завдання українських громадян – не допустити цю 5 колонну Москви до Верховної Ради,» – заявив Дмитро Ярош.

 

Відповідаючи на питання, чи достатній рівень громадянської свідомості мають українські виборці, лідер ПС сказав: «На мою думку, час до революції та після – це дві різні епохи. Рівень державної та національної свідомості дуже значно ріс за час військового конфлікту з Росією. І це дає нам перспективи. Українці готові жертвувати всім і вся, вони довели це під час революції, доводять щодня на фронті. Це ті герої, які є тепер становим хребтом нашого народу. Думаю, що на фронті зараз народжується абсолютно новітнє військово-політичне явище. Коли війна закінчиться, фронтовики гратимуть дуже велику роль в розбудові держави».




Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», - бойовий медик
10:20, 21 Жовтня, 2024

«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», – бойовий медик

ТОП новини тернопільщини: