Диверсійні групи у Львові і підготовка теракту

Опубліковано:
9 Листопада, 2014 о 09:31

Діяльність диверсійних груп, які готували теракт у Львові, є елементом спецоперації «Новоросія», яку проводить на території України президент РФ Володимир Путін, і спрямована швидше на дестабілізацію ситуації й залякування населення, ніж на підготовку військвого наступу на Захід України.




Таку думку в коментарі кореспондентові  Galnet  висловив співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова Олексій Мельник.

 

«Якщо виходити з того, що одним із інструментів, які використовує Володимир Путін для досягнення своїх цілей, є дестабілізація ситуації в Україні, стає зрозуміло, чому район проведення цієї операції не обмежується територією, яка контролюється бойовиками, чи Донецькою та Луганською областями», – зазначив О.Мельник.

 

Він переконаний, що тактика терактів та навіть їх імітації є «одним із елементів спецоперації, яку вже протягом майже року проводить В.Путін на території України».

 

Разом з тим, експерт уважає, що прямого вторгнення й спроб атаки на центральні та зіхідні міста України з боку Росії наразі очікувати не варто. «Такі плани, можливо, існували на початку березня, але потім ці плани провалилися», – сказав він.

 

Однак, О.Мельник переконаний, що спецоперація під назвою «Новоросія» триватиме й надалі. «Для того, щоб реалізувати якість проміжні етапи спецоперації зі створення так званої «Новоросії» чи більш далекі плани стосовно позбавлення України суверенітету, як раз і застосовується тактика терактів», – пояснив він.

«Крім того, що у Києві та Львові постійно відбуваються якісь «мінування», є багато того, чого не бачимо в пресі. Але те, що активно діють диверсійні групи по всій території України, особливо в ключових містах, таких, як Львів, – це абсолютно очевидно», – додав експерт.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
Інтерв'ю з випускницею ТНПУ Христиною Луцик
19:13, 7 Жовтня, 2024

Христина Луцик: кожен день — це боротьба за життя. Інтерв’ю з випускницею ТНПУ

ТОП новини тернопільщини: