Діти ще маленькі, але смаки й розмахи – великі!

Опубліковано:
20 Квітня, 2016 о 09:23

Як тільки у нашому житті з’являється маленьке чудо, одразу зрозуміло, хто головний в оселі. Звісно, господар поки що безвідповідальний, а керувати хоче усім і всюди.  Він постійно відвойовує нові місця в будинку під свої грандіозні проекти. І, зовсім не дивно, адже для нього це звична справа. Однак, коли ж у нас з’явиться можливість відновити кордони своїх володінь?

 



У добрих татусів і мам є один шанс – перетворити кімнату малого бешкетника в чарівну країну. Заселіть її забавними меблями та розумними іграшками. Можливо, будівництво кораблів, справжні автомобільні гонки, салони краси для кожної ляльки й королівські прийоми відбуватимуться саме в ній. Але тут варто пам’ятати, що вибір меблів для дитячої кімнати є дуже відповідальною справою. Адже це не лише радість дитини, а й її здоров’я.

 

Усі дитячі меблі поділяються на декілька груп: модульні, корпусні, ігрові та м’які. До модульних належать столи, стільці, полиці та ліжка. Спати дитині найкраще на модульному ліжку. Воно обладнане ортопедичним матрацом, що сприяє здоровому сну і не викривлює хребет.

 

Корпусні меблі – це стінки, шафи, комоди. При їх виборі потрібно зважати на декілька правил. Спершу, врахуйте те, що будь-який предмет дитина має брати вільно, не докладаючи багато зусиль. Так, шафа заввишки повинна бути 1,8 м., її глибина,  приблизно, – 50 см, а ширина книжкової шафи – 25 см. Таких параметрів вистачатиме, головне, щоб досягти книгу було легко.

 

Наступна категорія – ігрові меблі. Їхнє завдання – перетворити кімнату у справжню дитячу казку, де буде все те, чому малюки з радістю приділятимуть свій час.

 

Останньою і найбезпечнішою групою є м’які меблі: дивани, пуфи, крісла. Вони гармонійно вписуються в інтер’єр, але використовувати їх багато не варто. Для прикладу, сідати на м’яке крісло і за письмовий стіл неприпустимо. Необхідні крісла з твердою спинкою.

 

Чи куплятимемо ми ліжечка, столи, чи стільці – однаково важливо звертати увагу на їх якість, безпечність, екологічність та дизайн. Найкращим матеріалом для виготовлення дитячих меблів є натуральна деревина, оброблена без хімічних речовин. Декоративні елементи також мають бути екологічно безпечними. Важливо, щоб їх конструкція не наносила шкоди дитині.

 

Багато часу й уваги приділяється дизайну. Найрізноманітніші матеріали, відтінки кольорів, малюнки на меблях і цілі дерев’яні композиції – усе, щоб діти відчували себе спокійно та впевнено. Тим більше, дитячі меблі прикрашені різними способами, допомагають розвивати уяву. А почуття прекрасного формується саме з ранніх років життя малюка. Тому потрібно вибирати моделі і кольори меблів так, щоб вони подобалися не лише вам, але й дитині. Сьогодні це дуже легко робити через інтернет, який пропонує широкий асортимент дитячих апартаментів від ковриків до ліжечок і навіть гірок. Можна вибирати  і для немовлят і для тих хлопчиків і дівчаток, які самі вже покажуть, що їм до вподоби.

 

Ще однією необхідною умовою при купівлі меблів є відповідність віку, зросту та вазі дитини. Адже це впливає на спину та поставу.

 

Загалом, ідеальна дитяча кімната має бути зручною і для ігор, і для навчання. Усі батьки прагнуть, щоб діти були чемними й охайними, але потрібно розуміти, що комфорт і задоволення маленьких чад від своєї кімнати може зробити набагато більше. Руки наших юних лицарів та принцес самі будуть тягтися складати іграшки в яскраві коробки або ящики на коліщатах.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора
21:35, 25 Жовтня, 2024

Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора

ТОП новини тернопільщини: