Дистанційна підготовка до ЗНО в Тернополі

Опубліковано:
6 Листопада, 2014 о 21:11

Аналізуючи тематичні портали присвячені темі ЗНО та дистанційному навчанню, увагу привернув Освітній портал «Академія», розробниками якого є викладачі та кращі студенти Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Більше про сам проект, розповів керівник кандидат історичних наук, доцент Володимир Брославський.

 



Віртуальний спосіб отримання інформації останнім часом домінує не тільки у навчальному процесі учнів та студентів, а стає основним для громадян різних вікових категорій, адже люди все частіше читають онлайн-газети, дивляться інформаційні відеоролики, новини, погоду, улюблені серіали онлайн, діти – мультфільми та розвиваючі відеоігри у зручний для них час. Новітні інформаційні технології поступово стають невід’ємною частиною нашого життя. І це факт.

 

 

Дистанційним навчанням, як чималим досягненням, хизуються вже чи не всі ВНЗ та школи. Це, безперечно, фактори прогресивного розвитку як освіти, так і суспільства в цілому, – констатує п.Володимир.

 

В інтернет-просторі можна знайти безліч платних та абсолютно безплатних веб-сайтів, тематичних груп, що містять навчальну та інформаційну  базу для різних цільових аудиторій. Не потрібно забувати, що ця інформація є не завжди достовірною, тому обов’язково на початку роботи з віртуальним джерелом потрібно перевірити, хто є засновником сайту чи групи і чим зараз він займається. Якщо немає подібної інформації і ви не можете ніяк зв’язатись з авторами тих чи інших навчальних матеріалів – продовжуйте пошук інших джерел.

 

Найцікавішим є те, що інформаційна та навчальна база веб-сайту є корисною та цікавою практично для всіх: учнів, вчителів, студентів, викладачів, організаторів свят тощо.

 

 

Вже третій навчальний рік команда Освітнього порталу «Академія» допомагає учням у підготовці до ЗНО – це один з провідних напрямків роботи. Навчальні ресурси проекту містять теорію, розподілену за темами; онлайн-тести, онлайн-ігри, словники майже з усіх шкільних дисциплін, а саме: з української мови та літератури, історії України, всесвітньої історії, англійської мови, німецької мови, математики, географії, біології, хімії.

 

Окрім цього, на веб-сайті можна завжди познайомитись з освітянськими новинами, які щоденно оновлюються, проглянути інформаційні «візитки» найвідоміших ВНЗ України, для школярів будуть цікавими найкращі твори медалістів, а також авторські твори, які до цього ще не друкувалися. Вчителі можуть використати у своїй педагогічній практиці нові методи роботи з учнями, а також цікавий матеріал, що є в конспектах уроків з різних шкільних дисциплін. Всі охочі мають можливість користуватися онлайн-бібліотекою. Важливим також є те, що використання матеріалів Освітнього порталу «Академія» є абсолютно безкоштовним.

 

Відвідувачі сайту можуть і самі опублікувати свої напрацювання, надіславши їх на відповідну електронну адресу, поділитися власним досвідом підготовки до ЗНО тощо. Це гарна можливість знайти однодумців, друзів, поспілкуватись у тематичних групах ВКонтакті, які теж підтримуються розробниками «Академії».

Цікавим було спілкування з цьогорічним двохсотбальником, який, як виявилось, навчався на курсах підготовки до ЗНО на нашому сайті.

 

 

Насправді, Освітній портал «Академія» – це знахідка як для людей, які вчаться, так і для людей, які вчать. І дуже шкода, що ще не всі про нього знають. Адже це унікальна можливість отримати якісні, ґрунтовні знання, не затрачаючи ні зайвого часу, ні коштів.

Проаналізувавши основні віртуальні способи отримання знань, можемо впевнено сказати, що в Україні з’явився гідний зразок дистанційного навчання. Є спеціалісти, які щоденно працюють над його вдосконаленням та наповненням.

 

Ближче познайомитись з пропонованим ресурсом можна за адресою http://academia.in.ua/

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», - бойовий медик
10:20, 21 Жовтня, 2024

«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», – бойовий медик

ТОП новини тернопільщини: