Деякі тернопільські чиновниці недоторканні люстрацією

Опубліковано:
27 Травня, 2015 о 16:22

Схоже, окремих служителів режиму Януковича з Тернопілля зігнати з крісел неможливо. Замість люструвати чиновників, які втратили довіру громади, їх відправляють у інші області.

 



Очільниця Пенсійного фонду Тернопільської області і за сумісництвом близька колежанка Валентина Хоптяна Лариса Хома полишила посаду лише місяць назад і то із гучним скрипом. Люструвати  її вимагали і громадські активісти, і підлеглі. Останніх під час Революції гідності Лариса Зіновіївна відправляла на Антимайдан.

 

           

 

Перевірити профпридатність чиновниці просили Міністра соціальної політики, Міністра внутрішніх справ, Генерального прокурора, Голову правління Пенсійного фонду. У зверненні «Самооборона Майдану Тернопільщини» зібрала докази перевищення службового становища чиновницею, порушення службового етикету, розтрачання державних коштів.

 

– Ми мали дві зустрічі з керівником Пенсійного фонду України, з його заступником, на яких вони погодились, що вчинки Лариси Зіновіївни несумісні із роботою у фонді. Ми дійшли згоди, що вона повинна бути звільнена. Не зважаючи на затягування процесу це сталося, – розповідає комендант Самооборони майдану Тернопільщини Іван Ковалик.

 

Однак на цьому тижні виявилося, що Лариса Хома продовжує працювати у Пенсійному фонді. Виявляється, тепер вона працює одним із заступників начальника головного управління Пенсійного фонду України у Київській області. На сайті управління зазначається, що посаду Лариса Зіновіївна займає з квітня 2015 року, отже після звільнення з попередньої посади не пройшло і кількох тижнів.

 

 

  • Ми надіслали своє звернення до керівника Пенсійного фонду в Київській області. На сьогоднішній день над усуненням із посади працюють також нардепи із групи «Самооборони Майдану». Ми вважаємо, що це призначення є плювком в обличчя усіх тернополян і нехтування цінностями, за які ми боролися, – коментує Іван Ковалик.

 

 

Поки що відповіді на звернення немає. Втім, є відповідь правоохоронців, яких просили провести перевірку зловживань Лариси Зіновіївни. Виявляється, нічого з перечисленого Лариса Зіновіївна не робила.

 

 

Ротацію замість звільнення з посади Ларисі Хомі, впевнений Іван Ковалик, забезпечив екс-очільник області Валентин Хоптян

 

– Всім відомі про близькі відносини між ними. Хоптян запхав пані Ларису на роботу в Тернопільське управління. Після цього вона притягнула за собою багато працівників із тих районів, де раніше була біля керма, – зазначив Іван Ковалик.

 

Схема із переведення замість звільнення працює вже не вперше. Так, у Тернопіль сватали пролюстрованого «Правим сектором» прокурора Івана Кайла.

 

Юлія Швець

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», - бойовий медик
10:20, 21 Жовтня, 2024

«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», – бойовий медик

ТОП новини тернопільщини: