Деякі пенсіонери можуть отримати виплати за 6 місяців наперед

Пенсію наперед за шість місяців можуть отримати ті пенсіонери, хто планує залишити Україну та виїхати на постійне місце проживання за кордон.

Опубліковано:
11 Жовтня, 2024 о 17:14
Деякі пенсіонери можуть отримати виплати за 6 місяців наперед
Пенсія в українців. Фото із мережі інтернет

Деякі українські пенсіонери мають можливість отримати свою пенсію наперед за шість місяців. Це стосується тих, хто планує залишити Україну та виїхати на постійне місце проживання за кордон. 

Як повідомляє Пенсійний фонд України, якщо пенсіонер вирішив виїхати за кордон на ПМП, він може подати заяву та отримати свою пенсію на пів року наперед. Згідно зі статтею 51 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, така виплата проводиться перед самим виїздом, починаючи з наступного місяця після зняття з обліку за місцем проживання.



Пенсіонерам, які збираються на постійне проживання за кордон, необхідно особисто звернутися до територіального управління Пенсійного фонду України.

При собі потрібно мати:

  • Заповнену заяву на виплату.
  • Паспорт громадянина України з відміткою про виїзд на постійне місце проживання за кордон або інший документ, що підтверджує цей статус.
  • Довідку про зняття з реєстрації місця проживання в Україні.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #пенсія
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Інтерв'ю з випускницею ТНПУ Христиною Луцик
19:13, 7 Жовтня, 2024

Христина Луцик: кожен день — це боротьба за життя. Інтерв’ю з випускницею ТНПУ

ТОП новини тернопільщини: