Дешеві та ситні картопляні зрази з фаршем та яйцем

Сьогодні ми пропонуємо вашій увазі надзвичайно смачну та поживну страву – картопляні зрази. Ця смачна страва – справжня зірка серед дешевих та ситних обідів. Хоча начинка може бути різноманітною  – у нас зрази з традиційним м’ясним фаршем та вареними яйцями, за рецептом, яким поділився Олег Сизоненко.

Ілюстратвне фото з відкритих джерел

Інгредієнти:

Для начинки:

Для зраз:

Приготування:

Картоплю очищаємо, промиваємо і відварюємо в підсоленій воді до готовності.

Зелень нарізаємо дрібними кубиками.

Виливаємо повністю воду з картоплі і товчемо її, додаємо зелень, сіль і перець. Перемішуємо до однорідності. Робимо з неї кульки і викладаємо на дощечку.

Готуємо начинку для першої начинки: відварюємо яйця, охолоджуємо і ріжемо їх на 4 частини. Для другої начинки: в сковорідці на олії 15-20 хвилин обсмажуємо очищену і дрібно нарізану цибулю, очищену і натерту на тертці моркву з фаршем. Солимо, перчимо і додаємо спеції на Ваш смак за 5 хвилин до готовності.

Беремо картоплю кульку – це 1 зраза.

Робимо «коржик» як на пиріжки, кладемо в середину начинку. Формуємо зразу, зліплюючи краї і трохи притискаючи по краях за принципом ліплення пиріжків. І так ліпимо кожну зразу, викладаючи готові зрази на дощечку.

Окремо в тарілці збиваємо виделкою два яйця, в іншу тарілку насипаємо кляр або панірувальні сухарі.

Беремо кожну зразу окремо і обвалюємо її спершу в яйцях, потім в клярі або в панірувальних сухарях.

Розігріваємо сковороду або казан (бажано з антипригарним покриттям), додаємо трохи рослинної олії. Викладаємо зрази. Зрази дуже ніжні, перевертати їх потрібно дуже обережно. Тому не укладайте їх щільно. Смажити потрібно до золотистої хрусткої скоринки.

Смачного!

Останні новини: