Депутати в Микулинцях проголосували за забруднення річки Серет

Опубліковано:
24 Липня, 2024 о 23:13
Депутати в Микулинцях проголосували за забруднення річки Серет
Сесія Микулинецької селищної ради.

19 липня 2024 відбулася сесія Микулинецької селищної ради. В порядку денному сесії було десятки питань. Одне з питань звучало так – «Надати дозвіл на укладання договору постійного земельного сервітуту ТОВ «Микулинецький Бровар» на земельній ділянці комунальної власності площею 0,0660 га (очисні)». 

Повідомляє газета Місто.



– Одним з основних було питання продовження забруднення річки Серет нечистотами з місцевого пивзаводу, – пише в соціальній мережі депутат Ігор Дзвінка. –  Місцеві депутати, котрі перед виборами «рвали на собі сорочку» та нібито захищали річку Серет від щоденного скиду десятків кубів нечистот, зокрема і різного роду хімічних речовин, котрі використовуються для технологічних потреб підприємства “лягли” під власника пивзаводу дружньо проголосували за надання підприємству права використання земельної ділянки комунальної власності для відведення нечистот підприємства прямо в річку Серет.

Цікавим є те, що такими депутатами виявилися, за словами Ігоря Дзвінки, виявилися і досить молоді люди від партії «Довіра», від Української галицької партії, від партії «Сила людей».

– Всі вони перед виборами страшно “боролися” проти забруднення річки Серет, – продовжує обранець. – На відео ви можете бачити і всіх інших депутатів Микулинецької селищної ради, яким байдуже на стан річки Серет, на те, в яких умовах купаємось ми та наші діти, внуки, на те, в якій річці ми ловимо рибу.

– Так і живемо. Перед вибоарми нам брешуть та солодко обіцяють. А після обрання – «перефарбовуються» заради власної вигоди, – резюмує Ігор Дзвінка.

Раніше депутат Ігор Дзвінка писав передісторію події в соціальній мережі: “Депутати проголосували за рішення, яким заборонили КП “Дружба” продовжувати договір з ТОВ “Микулинецький Бровар” на здійснення водовідведення з даного підприємства з 03 березня 2022 року. Відтоді нечистоти валили в річку, а за скиди “Бровар” не платив ні копійки! Лише за 10 місяців 2022 в бюджет не надійшло біля 190000. 17 січня 2023 року мене призначили начальником КП “Дружба” і вже через кілька днів в мене  відбулася розмова з директором пивзаводу Степаном Трояном та його сином – виконавчим директором Володимиром Трояном. В ході досить спокійної розмови керівники пивзаводу висловили своє небажання продовжувати співпрацю з КП “Дружба”, а повідомили, що мають бажання співпрацювати з комунгоспом Березовицької громади та будуть вивозити нечистоти автоцистернами… І на цьому ми розійшлися. Але насправді пивзавод нагло продовжував скид нечистот в річку Серет і після багатьох моїх звернень в різні інстанції та публікації у Фейсбуці – https://www.facebook.com/share/p/jquB6L31ba4e9wSo/ – Прокуратруа Тернопільскої області 01 червня 2023 року відкрила кримінальне провадження.

18 липня 2024 року Ігор Дзвінка, як діючий депутат, написав зверення до голови Микулинецької селищної ради Івана Слободяна, котре було проігнороване. Звернення також адресоване начальнику Державної екологічної інспекції в Тернопільській оласті Роману Нитці.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #микулинці, #очисні споруди, #пивзавод, #Серет, #сесія
Коментарі





Інтерв'ю
Інтерв'ю з випускницею ТНПУ Христиною Луцик
19:13, 7 Жовтня, 2024

Христина Луцик: кожен день — це боротьба за життя. Інтерв’ю з випускницею ТНПУ

ТОП новини тернопільщини: