Депутати хочуть убезпечити учнів: хто не зможе заходити до школи?

Опубліковано:
14 Вересня, 2024 о 10:17

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про посилення безпеки в школах. Відповідальність за неї пропонують покласти на місцеву владу. Наразі законопроєкт розглядає комітет ВР із питань освіти. Щоб зміни набув чинності, їх мають підтримати парламент і Президент.

Аналітики Центру спільних дій підкреслюють важливість закріплення правил поведінки у школах на законодавчому рівні. “Дуже важливо, щоб у законі були закріплені норми зокрема про заборону перебувати на території школи людям із явними ознаками сп’яніння, з небезпечними предметами або тваринами. Виняток – якщо вони використовуються в освітньому процесі. Але варто зазначити, що ці норми не діють, коли школа функціонує як укриття”, – зауважує керівниця напряму моніторингу та аналізу рішень Центру спільних дій Оксана Заболотна.



Згідно із законопроєктом, правила перебування людей на території та в приміщеннях школи ухвалює педагогічна рада, а затверджує директор після узгодження із засновником школи (ОМС).

Також передбачаються суворі вимоги до шкільних охоронців. Ними не зможуть працювати люди із судимістю або ті, хто вчиняв домашнє насильство. Сторонні особи зможуть зайти до школи лише з дозволу директора.

Аналітики Центру спільних дій вважають, що ці зміни допоможуть місцевій владі пріоритезувати фінансування безпеки шкіл. “Під час співпраці з однією з громад ми стикалися з тим, що директор школи кілька років безуспішно домагався від місцевої влади виділити кошти на ремонт старого або будівництво нового паркану. Тепер ситуація зміниться, і зважаючи на складну безпекову ситуацію в країні, це правильний крок”, – підсумовує Данило Ящук, регіональний аналітик Центру спільних дій.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #депутати, #освіта, #школа, #школярі
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: