Депутати Тернопільської облради вирішили проблему з залізничною лікарнею

Опубліковано:
10 Лютого, 2015 о 19:38

Шосте пленарне засідання 51 сесії Тернопільської облради не обійшлося без курйозів.




До прикладу сесія пройшла без голови обласної ради Василя Хомінця. Засідання провів його перший заступник Сергій Тарашевський. Також під час розгляду одного з питань у сесійній залі зникло світло. Депутатам довелось зробити перерву у роботі поки не налагодились технічні неполадки. У кулуарах  народні обранці жартували, що з поміж них завівся який сепаратист, що знеструмив сесійний зал, аби зірвали засідання.

 

Та все ж, не зважаючи на всі негаразди, депутатам вдалось зорганізуватись та  проголосувати за ряд важливий проектів.

 

До прикладу сесія прийняла рішення щодо розв’язання проблем залізничної лікарні. Нагадаємо, працівники відділкової клінічної лікарні залізничної станції «Тернопіль» більше місяця не отримують заробітну плану. Критична ситуація склалась у зв’язку з децентралізацією влади. Лікарню перевели на баланс міста, проте кошти розприділили між Тернопільської міською радою та обласною адміністрацією, оскільки лікарня обслуговує пацієнтів з області.

 

«Лікарня працює з 1946 року. На даний час 15 тис. людей проходить лікування у нашому закладі. Ми маємо 90 ліжок в стаціонарі та щоденно обслуговуємо 360 пацієнтів. Як лікарі, ми несемо відповідальність не лише за здоров’я працівників залізниці, але і за безпеку пасажирів. Тому не можна допустити, щоб лікарню закрили», – заявила під час доповіді голова профспілкової організації Олександра Левицька.

 

Відповідно до прохання працівників,  депутати затвердили рішення «Про затвердження договору про міжбюджетний трансфер на 2015 рік», яке вирішує проблеми, що виникли навколо  закладу.

Також сесія розглянула ряд господарських питань, заслухала інформацію  Михайла  Рудзінського про його діяльність  на посаді директора комунальної установи обласної ради  «Тернопільське  обласне державне музичне училище імені С.Крушельницької».  Депутати проголосували за  продовження терміну дії контракту з нині діючим директором  установи.

 

Також після звіту головного лікаря Тернопільської клінічної психоневрологічної лікарні Володимира Шкробота про роботу, було прийнято рішення визнати роботу головного лікаря – задовільною.

На сесії було прийнято ряд рішень щодо внесення змін до статутів ще семи  комунальних установ та закладів обласної ради.

 

Загалом під час шостого пленарного засідання 51 сесії Тернопільської обласної ради депутати повинні розглянути порядку  30 проектів

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #депутати, #лікарня, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #область, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», - бойовий медик
10:20, 21 Жовтня, 2024

«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», – бойовий медик

ТОП новини тернопільщини: