Депутат міськради свободівець Михайло Сиротюк відкрито виступив проти земельного дерибану в Тернополі

Опубліковано:
27 Лютого, 2015 о 11:36

Як повідомив  “Погляд”, на сесії міської ради знову намагатимуться просунути рішення, згідно якого на вулиці 15 Квітня під вікнами тернополян може з’явитися ринок. Землю, площею 0,5465га, між двома будинками, де зараз ростуть дерева, планують продати на аукціоні під розташування придорожнього сервісу (будівництво та обслуговування будівель ринкової інфраструктури).




Незважаючи на те, що мешканці сусідніх будинків категорично проти того, щоб під їх вікнами щось будували, Сергій Надал на засіданні фракції ВО “Свобода” пробував активно “протиснути” це питання та добитися рішення про гарантоване позитивне голосування. Допомагав йому переконувати депутатів його бізнес-компаньйон Михайло Гладкий, який запевняв, що на місці майбутньої забудови існує невпорядкована ринкова торгівля, очевидно переплутавши цю діялянку з іншою, яка фігурує в проекті зовсім іншого рішення – №81.

 

Питання виявилось настільки принциповим, що вийшло за межі обговорення лише фракцією ВО “Свобода” і перейшло в партійну площину, де керівний орган обласної організації мав винеси з цього приводу своє рішення.

 

Вже сьогодні на сесії ми дізнаємось, чи “проштовхнуть” бажане для себе питання Сергій Надал та Михайло Гладкий і як себе поведе Михайло Сиротюк та інші порядні свободівці, які вже на нступній сесії можуть опинитися в “шкірі” свого перегнутого через коліно побратима.

 

Проект № 110 , вносить В.Л.Кібляр
Про продаж права оренди на аукціоні земельної ділянки несільськогосподарського призначення площею 0,5465га за адресою вул.15 Квітня

Керуючись Законом України «Про внесення змін до Земельного кодексу України щодо порядку проведення земельних торгів у формі аукціону», Земельним кодексом України, Наказом Міністерства Аграрної політики та продовольства від 25.09.2012року №579, враховуючи висновки постійних комісій міської ради з питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі, з питань містобудування, міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Продати право оренди на аукціоні терміном на десять років земельної  ділянки несільськогосподарського призначення (кад. номер …0040) площею 0,5465га під розташування придорожнього сервісу (будівництво та обслуговування будівель ринкової інфраструктури) за адресою вул.15 Квітня.

2. Затвердити: 

2.1. Проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,5465га під розташування придорожнього сервісу (будівництво та обслуговування будівель ринкової інфраструктури) за адресою вул.15 Квітня.

2.2. Стартовий розмір річної орендної плати за користування земельною ділянкою 0,5465га під розташування придорожнього сервісу (будівництво та обслуговування будівель ринкової інфраструктури) за адресою вул.15 Квітня в розмірі 97656,82грн.

3. Встановити крок аукціону в розмірі 0,5 відсотків від стартового розміру річної орендної плати за користування земельною ділянкою площею 0,5465га за адресою вул.15 Квітня  в сумі 488,28грн.

4. Вилучити з користування управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської  ради земельну ділянку площею 0,3770га, враховуючи письмову згоду землекористувача.

4.1. Затвердити розрахунок розміру втрат сільськогосподарського виробництва в сумі 7 655,00грн. за земельну ділянку площею 0,22га, визначену для продажу права оренди на аукціоні під розташування придорожнього сервісу (будівництво та обслуговування будівель ринкової інфраструктури) за рахунок земель сільськогосподарського призначення (пасовище).

5. Пункт 5 рішення міської ради від 16 серпня 2013 року №6/36/111 вважати таким, що втратило чинність.

6. Виконавчому комітету опублікувати в засобах масової інформації офіційне повідомлення про проведення земельного аукціону.

7.Зобов’язати переможця аукціону в місячний термін провести державну реєстрацію права на земельну ділянку;

8. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Остапчук В.О. та постійні комісії міської ради з питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі, з питань містобудування.

Міський голова                                                             С.В.Надал

 

Петро Березень.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
«Все почалося з малини»: військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив та відкрив «Сокарню»
20:10, 23 Жовтня, 2024

Військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив

ТОП новини тернопільщини: