Ціна спирту зросте й на Тернопільщині

Опубліковано:
9 Березня, 2015 о 14:02

Зростання вартості сировини та газу зумовило підвищення ціни на спирт в Україні – з 1 березня вартість декалітра спирту етилового ректифікованого класу «Люкс» зростає до 265 гривень. 
 
Про це повідомили у прес-службі ДП «Укрспирт».
 
«Таке рішення є непопулярним, однак воно виходить із вартості складових спирту, які вже подорожчали вдвічі. Якщо ціна газу та сировини впаде, ДП «Укрспирт» готове зменшити ціну й на спирт», – йдеться в повідомленні.
 
«На заводах ДП «Укрспирт» складова сировини та газу готової продукції – 90%. Зокрема, зерно – 55%, паливо – 35%. Тому зараз немає іншого виходу, як підняти ціну. Хіба працювати у збиток і найближчим часом просто зупинити роботу. Але так ми не можемо», – пояснює в.о. директора ДП «Укрспирт» Роман Іванюк.
 
Відповідно до нових розрахунків затрат вивели оптимальну ціну на спирт. Декалітр етилового ратифікованого спирту класу «Люкс» вартував 175 гривень, з 1 березня – 265 гривень.
 
«Сьогоднішня вартість відображає собівартість виготовленого спирту нашими потужностями та нові ціни на сировину й газ», – додає Роман Іванюк.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #спирт, #тернопіль, #тернопільські новини, #ціна
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: