Завдяки високому вмісту пектинів не тільки у свіжих, а й у перероблених фруктах, варення, джеми і повидло виводять з організму шкідливі хімічні сполуки. А тому, радить обласний дієтолог Лідія Негода, усім нам, а особливо мешканцям загазованих міст, варто час від часу ласувати такими солодощами домашнього приготування, замінюючи варенням шоколад чи цукерки.
Перегляньте також:
- Кохання на фронті: вони родом із Вінниччини та Тернопільщини, але разом воюють на Донбасі
- Три роки тюрми за неявку у військкомат: на Тернопільщині засудили ухилянта
Щодо користі того чи іншого варення, то обліпихове, за словами пані Лідії, містить рекордну кількість вітаміну С, тому добре зміцнює імунітет, а також фітонциди, або природні антибіотики. Тому варення з обліпихи добре вживати для профілактики застуд.
Варення з чорноплідної горобини помічне для гіпертоніків, адже має здатність знижувати артеріальний тиск, а також має здатність знімати нервову і розумову перевтому.
Сливове варення варто вживати тим, хто піклується про стан судин. Завдяки високому вмісту вітаміну К цей солодкий продукт запобігає тромбозам, а вітамін Р, котрого у сливах теж багато, зміцнює і великі судини, і дрібні капіляри.