Щоб бути здоровими і попередити розвиток багатьох хвороб, варто ідмовитися від споживання на голодний шлунок певних продуктів. Деякі з них викликають подразнення слизової шлунка, інші порушують кислотно-лужний баланс, треті сприяють розвтку цукрового діабету і гастриту.

 



Йогурт. Як не дивно, але зранку організу не потрібна допомога йогуртових бактерій, він цілком може справитися без них. Тому користь продукту, з’їденого натощак, дорівнює нулю. Йогуртом краще перекусити через 2-3 години після сніданку або повечеряти ним.

 

Солодка картопля. Якщо цей продукт з’їсти натощак, то він може викликати важкість у шлунку.

 

Холодні напої. Зранку корисно випивати склянку води. Однак, це не повинна бути вода із холодильника, оскільки вона не в змозі належним чином запустити процес травлення.

 

Солодощі. Солодощі шкідливі самі по собі, тим більше на голодний шлунок. Адже після пробудження наша підшлункова не здатна виробляти достатню кількість інсуліну. Через це рівень цекру у крові може підвищуватись і, як результат – виникнення захворювань очей та розвиток цукрового діабету. Довготривале захоплення солодкими сніданками виводить підшлункову із ладу.

 

Кава. Так, саме ранкова кава на голодний шлунок подразнює слизову оболонку, підвищує секрецію шлункового соку і сприяє розвитку гастриту. Тому каву варто пити вже десь за годину після сніданку.

 

Червоне м’ясо. Це досить важкий продукт, особливо зранку, коли організм ще не в стані справитися з такою кількістю білка. Тому його краще відкласти на обід.

 

Бутерброди з ковбосою. До складу ковбаси входить чимало шкідливих компонентів, деякі з них навіть здатні до утворення ракових клітих. Особливо шкідливі такі бутерброди натощак, коли слабо захишений порожній шлунок просто не готовий до такої хімічної атаки.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: