Чи довго ще тернополяни будуть тішитись новою бруківкою?

Опубліковано:
27 Листопада, 2015 о 21:13

Останнім часом в Тернополі приділяється багато уваги благоустрою, а особливо облаштуванню доріжок, бульварів і площ новою бруківкою.  Почався цей бум, напевно, з того часу, відколи замість старого порепаного асфальту засяяли нові візерунки з бруківки на Театральному майдані.

 



З тих пір в файному місті бруківки стало ще більше. Ажіотаж то вщухає, то набирає обертів з новою силою. Особливо це відчутно напередодні завершення місцевих п’ятирічок. Роботи з облаштування тротуарів і бульварів велися практично цілодобово. Тепер майже у всіх мікрорайонах з’явились нові доріжки з кольорової бруківки.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На оновленому бульварі Вишневецького ще й басейн для діток відкрився (Фото)

 

Такі кроки з благоустрою не можуть не тішити городян, адже ходити вибоїнами та ще й з дитячими візками було досить важко. І це все, звичайно, є дуже позитивно і добре. Навіть ті моменти, коли халтуру виконавця робіт доводилось ліквідовувати буквально на наступний день, не затьмарили загального враження від комплексного підходу до покращення сірих буднів тернополян. Звичайно, спішка ніколи не йшла на користь якості, тому і зараз ще є проблемні місця, які потрібно буде переробити. Але ми щиро сподіваємось, що цю косорукість і фахові судження виконробів виправлять за їхній рахунок.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як бульвар Дмитра Вишневецького знущається над виконробом

 

 

Мова зараз не про те, як цю нову бруківку встелили, а про те, скільки вона взагалі ще буде тішити городян і гостей своїми візерунками. Справа в тому, що перші ознаки того, що бруківка довго служити не буде вже проявились на Театральному майдані. Минуло не так багато часу, а верхній шар бруківки  починає руйнуватися, і з кожним днем ситуація стає ще гіршою.

 

 

 

 

 

 

 

 

Думаю, не варто списувати таку руйнацію нової бруківки на те, що її видзьобали голуби, чи панянки своїми гострими підборами роблять таку шкоду. Швидше за все, бруківка просто не якісна. Адже минуло лише 5 років, а вона вже починає сипатись. Тим більше, що після знищення верхнього шару волога потрапить всередину швидше… А попереду зима і морози.

 

Витрачаючи бюджетні кошти на бруківку, напевно варто було більше уваги приділити її якості, адже задоволення не з дешевих і гарантійний термін мав би бути трішки більший, ніж в жіночих панчіх. Для порівняння варто подивитись на стару сіру бруківку, яка ще подекуди вціліла в Тернополі. Окрім того, що в деяких місцях утворились просадки, більше претензій до самої бруківки нема.

 

От і виникає логічне запитання, скільки ще витримає нова тернопільська бруківка, і за чий кошт будуть замінювати на більш якісну і з довшим гарантійним терміном. Може пора вже вчитися доброї і відповідальної господарки, а не лише махати партійними прапорами і вести у міську раду профанів.

 

П.С. До речі, на оновленому бульварі Вишневецького вже є перші приклади руйнування бруківки…

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: