Трохи менше ніж місяць минув від того, як на сайті єдиної системи міцсцевих петицій з’явилась петиція про збір підписів на спорудження пам’ятника тернопільській бабусі Шапокляк. За цей час за такий монумент висловилось 140 тернополя – саме стільки голосів набрала петиція (необхідно 250).

 



Мабуть, немає у Тернополі свідомої людини, яка б не знала, хто така бабуся Шапокляк або Ніна Михайлівна. Адже кожному не раз доводилось зустрічати її на вулицях міста. Літня жінка привертала увагу тернополян своїм виглядом – акуратні і досить витончені сукні чи костюми,  модна біжутерія, щоразу – інший капелюшок та яскравий макіяж. Дивувала не лише своїм виглядом, а й розмовою – говорила про політику, життя, нерідко для цього їй не потрібен був співрозмовник. А ще часто з її уст можна було почути лайку.  Одіозна бабуся упокоїлась з Богом понад місяць тому, та її постать не дає спокою багатьом і досі. Так, вона справді була незвичною, дивною. А, можливо, страждала якимось психічним розладом. У багатьох бабуся Щапокляк викликала посмішку і, здебільшого, позитивні емоції. Та чи варто за це їй ставити пам’ятник, та ще й у центрі міста?

 

Принаймні, автор петиції вважає, що так. «Створити та встановити в центральній частині міста пам’ятник “Бабусі Шапокляк” (Ніні Михайлівні) – справжньому обличчю Тернополя, відомій усім без виключення тернополянам. Пам’ятник неодмінно повинен бути в повний зріст і в реальному розмірі» – йдеться у зверненні. А ви погоджуєтесь? Якщо так, то час підписати петицію ще є. До кінця збору підписів – ща понад 2 місяці.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Володимир Драбчук
09:43, 28 Вересня, 2024

Ветеран війни з Тернополя іде в гори у військовій амуніції, аби зібрати кошти для піхотинців

ТОП новини тернопільщини: