Українська прокуратура викристовує старі, ще радянські методи ведення слідства, де покарання зводяться до тортур, а злочини прокурорів ховають за товстими стінами в’язниць. Змінити підходи у системі ГПУ та викорінити з неї слідство вже найближчим часом обіцяє новий очільник ГПУ Юрій Луценко.

 



За його словами, найблищим часом з ГПУ приберуть слідство.”Через два роки прокуратура не матиме слідства взагалі. Цей закон я, будучи депутатом, провів через парламент. Ми вже створили Національне антикорупційне бюро, яке займатиметься злочинами віп-посадовців і до кінця цього літа має бути створене Державне бюро розслідувань, яке буде займатися іншими злочинами”, – повідомив Луценко у своєму блозі на “УП“.

 

Голова ГПУ також повідомив, він доведе всі старі справи, розслідування яких затягували, до кінця і пріоритетним у цьому відношенні залишається розслідування злочинів Януковича і його оточення.

 

“Головна з них – це справа Януковича, колишнього президента України. Ми підозрюємо, що він прийшов до влади і фактично створив державну мафію. У нас є покази членів Конституційного суду про те, що їх примусили змінити Конституцію, передавши усі повноваження президенту Януковичу.”, – повідомив Луценко і додав, що бачить своїм головним завданням також і загальне очищення прокуратури в областях та районах, щоб не допустити повернення “прокурорської” мафії.

 

“Я хочу притягнути до відповідальності навіть клерків районного, обласного рівня для того, щоби вирвати мафію з корінням. Якщо ми каратимемо лише тільки тих, хто стоїть на верхівці мафіозної системи, вона відновлюватиметься”, – наголосив глава ГПУ.

 

Нагадаємо, раніше Генпрокурор Юрій Луценко оголосив попередження начальнику департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергію Горбатюку через те, що той відмовляється віддавати справу екс-глави Міндоходів та зборів Олександра Клименка слідчим у військову прокуратуру, які мають, на вимогу Луценка, нею займатися.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: