Чи отримають завтра повістки 8 депутатів Тернопільської облради, які минулого разу «зникли»?

Опубліковано:
9 Лютого, 2015 о 20:57

Завтра на 10 год призначено сесію обласної ради. Нагадаємо, попереднє засідання не відбулося через брак кворуму. Неявку депутатів представники місцевих ЗМІ пов’язували із приходом на пленарне засідання представника військового комісаріату, який приніс повістки для депутатів.

 



Як розповів сьогодні виконувач обов’язків військового комісара Тернопільського обласного військового комісаріату Володимир Катинський, загалом серед депутатів облради є 10 військвозобов’язаних, тобто таких, які стоять на військовому обліку.

 

«Після вручення повісток їх чекає медогляд, буде з’ясовано, чи вони придатні до служби в армії», – зазначив воєнком.

 

За його ловами, повістки для депутатів переданого голові облради Василю Хомінцю.

 

«Це не означає, що він має ці повістки особисто їм вручити. Це можна зробити через секретаріат», – пояснив Володимир Катинський.

 

У свою чергу настоятель Надставної церкви о. Дмитро Лисак висловив нерозуміння ситуації, коли депутати облради тікають від отримання повісток.

 

«Церква зараз як може допомагає проводити мобілізацію, священики їздять в зону АТО надавати духовну підтримку воїнам. А тут принесли повістки в облраду, а депутати, які кричали на майданах про те, які вони патріоти, повтікали. Військкомат мав би сказати, хто не хоче мобілізовуватися. Бо цих людей обрала громада, вони б мали бути прикладом. Мені прикро і незрозуміло, чому він тікає. Як його батько й мати буде дивитися в очі сусідам, знаючи, що їхній син переховується? Як ця людина зможе жити у злагоді зі своїм сумлінням?!», – дивується отець.

 

Він додав, що люди, які не можуть воювати, могли б виконувати в зоні АТО іншу потрібну роботу, скажімо, рити окопи, куховарити, тощо.    

 

Нагадаємо, 5 лютого в приміщенні “білого дому” повістки отримали заступник голови облради Олег Боберський та депутат Володимир Болєщук.

 

Чи підуть вони служити стане відомо невдовзі.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #депутати, #мобілізація, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #повістка, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», - бойовий медик
10:20, 21 Жовтня, 2024

«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», – бойовий медик

ТОП новини тернопільщини: