«Бучацький сирзавод» – у сотні кращих!

Опубліковано:
23 Листопада, 2014 о 10:47

На Тернопіллі бучацькі сири здавна славились смаком та якістю. І сьогодні, у цей нелегкий для країни час, ТОВ «Бучацький сирзавод» намагається тримати марку. Використовуючи якісне обладнання, та з допомогою команди спеціалістів виробляє все нові і нові продукти. Недавно з’явилась інформація, що ТОВ «Бучацький сирзавод» увійшов у сотню кращих товаровиробників країни з продуктом «Протеїн». Тож ми завітали на підприємство, щоб привітати і розпитати, чим живе завод сьогодні, які проблеми і плани на найближче майбутнє.




«Продукція нашого заводу, яка нині налічує понад 15 видів, виробляється із екологічно чистої сировини, з використанням натуральних компонентів та культур молочнокислих бактерій, – з гордістю розповів Михайло Адамович Дорош, керівник підприємства. – Приємно говорити про те, що багаторічний досвід спеціалістів і робітників дозволяє виготовляти молочні продукти відмінної якості, продовжуючи кращі традиції колишніх майстрів Галичини».

 

Начальник виробничої лабораторії Світлана Миколаївна Лугова провела екскурсію заводом та розповіла про те, що ж таке протеїн і чому він увійшов у сотню кращих товарів країни. «Здавна ми виробляли тверді сири. Тоді відходами вважалася сироватка. Сьогодні ж у нас відходів узагалі немає. Адже сироватка – це цінний продукт. Сироваткові білки надзвичайно цінні для людського організму, вони легко засвоюються, є низькомолекулярними. Тому, завдяки ініціативі нашого директора, упродовж останніх кількох років ми виробляємо з сироватки різноманітну продукцію».

 

Світлана Миколаївна розповіла, що протеїн – це продукт для спеціального дієтичного харчування. Сухий протеїн з масовою часткою білка 70% виготовляють тільки зі свіжої молочної сироватки методом ультрафільтрації. Він містить повний комплекс амінокислот як замінних, так і незамінних. Виявляється, що амінокислотний склад протеїну близький до амінокислотного складу м’язової тканини людини, тому засвоюється надзвичайно легко. Концентрат сироваткових сухих білків має унікальну біологічну цінність, а використання цього продукту в раціоні спортсменів сприяє значному підвищенню опору організму до шкідливих факторів зовнішнього середовища, підвищує працездатність і функціональність м’язового апарату.

 

«Та і на цьому не зупинився наш директор. Адже цьогоріч ми почали виробляти із тієї ж сироватки дуже смачні, тонізуючі лакто-напої, збагачені мікрофлорою. Вони є надзвичайно корисними для здоров’я. Адже регулярне їх вживання активно стимулює процеси виведення токсинів і надлишкової рідини з організму, є ефективним засобом для схуднення. А все це відбувається тому, що лакто-напій містить комплекс натуральних і корисних компонентів», – зауважила начальник виробничої лабораторії.

 

Сьогодні ТОВ «Бучацький сирзавод» є постійним учасником великих всеукраїнських виставок. Його продукцію, зокрема той же «Протеїн», вживають під час активних фізичних навантажень багато відомих українських спортсменів, серед них і Василь Вірастюк. Він перший зауважив, що «Протеїн» Бучацького сир заводу нічим не поступається закордонним аналогам.

 

Високотехнічне виробництво, великий дружній колектив – команда справжніх професіоналів, мудрий, креативний директор – усе для того, щоб у майбутньому прославити наш край не лише на всеукраїнському, а світовому рівні.

 

Зоряна ДЕРКАЧ

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бучач, #завод, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #сир, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
«Spektr» – нове лице відомої стоматології
10:14, 17 Листопада, 2024

«Spektr» – нове лице відомої стоматології

ТОП новини тернопільщини: