Богомол вийшов на слід корупції в медицині

Опубліковано:
1 Лютого, 2015 о 15:16

На цьому тижні в.о. начальника тернопільської міліції Олександр Богомол повідомив про відкрите кримінальне провадження за фактом розкрадання бюджетних коштів зі сторони службових осіб охорони здоров’я. Йдеться про закупівлю обладнання за завищеними цінами.

 



Зокрема, Обласним центром профілактики боротьби зі СНІДом, витрачено більше 800 тисяч гривень на реконструкцію системи опалення. При порівняні цін на твердопаливні та електричні котли, які закупили для встановлення в центрі, була виявлена значна різниця. На ринку твердопаливний котел вартував 60 тисяч гривень, а КП купило його за 180 тисяч гривень. Вартість електричного котла 10 тисяч гривень, а для Центру придбали два котли по 50 тисяч гривень.

 

– Ця інформація стала підставою для того, щоб порушити кримінальне провадження і з’ясувати чому така різниця в цінах, – повідомив Олександр Богомол, т.в.о. начальника УМВС в Тернопільській області. – Тендеру для закупівлі устаткування та встановлення опалення не потрібно було проводити. Тому у насвиникли також підозри щодо підрядника, і щодо коштів, які були виділені на проведення опалення. Ми звернулися до суду і суд дав дозвіл на проведення ревізії за допомогою фінансової інспекції. Ревізор декілька разів звертався до керівника цього центру, але не був допущений на перевірку . Останні два дні ми отримали додаткові дозволи на проведення ревізії, і вона вже триває. Шукаємо також підрядника зі Львова, який виконував роботи. Він був зареєстрований у жовтні, а в листопаді-грудні проведені роботи. Можливо керівництво Центру немає відношення до розтрати коштів, можливо, в кінці ми доведемо вину інших осіб. За результатами ревізії фінінспекції стане відомо, які службові особи були відповідальні за це і якої установи. Ми порушили кримінальне провадження за фактом розтрати коштів службовими особами, але не звинуватили конкретних осіб, бо не маємо для цього ще підстав.

 

Це кримінальне провадження, за словами Олександра Богомола, викликало бурхливе обговорення в інтернеті. Зокрема, було багато звинувачень стосовно працівників Державної служби боротьби з економічною злочинністю та державної фінансової інспекції, що вони «поборники, хабарники» і по цьому провадженню вимагають гроші.

 

– Маючи таку інформацію я призначив службове розслідування, – сказав Олександр Богомол.

Нагадаємо, що начальником департаменту охорони здоров’я працює ставленник Леоніда Бицюри, свободівець Володимир Курило.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
«Все почалося з малини»: військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив та відкрив «Сокарню»
20:10, 23 Жовтня, 2024

Військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив

ТОП новини тернопільщини: