Близько тисячі тернополян прийшли до пам’ятника жертвам Другої світової (Фото)

Опубліковано:
8 Травня, 2015 о 16:00

У парку Слави провели церемонію вшанування полеглих під час 1935-1945 років. У День пам’яті та примирення аби покласти квіти біля стели прийшли і ветерани, і ті, хто воює зараз.

 



Розпочали церемонію молитвою священнослужителів усіх представлених у Тернополі конфесій та державним славнем. Згодом промову виголосив голова ОДА Степан Барна.

 

Згадували не лише полеглих у ХХ столітті, а й тих, хто воює і загинув за Україну у зоні АТО. Зокрема посмертні нагороди вручили матерям та дружинам полеглих сучасних героїв.

 

Зі сльозами на очах квіти до стели несли ветерани Другої Світової. 89- річний Марк Потапович Богуцький, коли згадує загиблих товаришів починає плакати.

 

– Я звільняв Угорщину, Австрію і Чехословаччину. Служив в третій мінометній роті 345 стрілкового полку 105 дивізії дев’ятої ударної гвардійської бригади другого українського фронту. Пішов воювати коли менібуло 18 років. Найбільше я згадую як нас дуже тепло зустрічали в Чехословаччині. Народ вийшов на вулиці до своїх визволителів. Багато друзів і товаришів там загинуло. На місці загибелі вони і поховані. Дуже важко згадувати цей період.

 

Марк Потапович пережив голод 1932 і 1933 років. Він пильно слідкує за подіями на Сході країни.

 

– Хочу сказати що Путін негідник. Ми були брати. Російський, український і всі народи колишнього Радянського союзу. Всі разом воювали. Нам треба захиститися, нам треба знищити ворога. А  воїнам, молодим, які зараз на фронті  я побажав би якнайшвидше розгромити ворога і побудувати міцний мир нашого українського народу.

 

Юлія Швець

 

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», - бойовий медик
10:20, 21 Жовтня, 2024

«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», – бойовий медик

ТОП новини тернопільщини: