Батьківські “війни” в дитсадку

Опубліковано:
14 Жовтня, 2014 о 11:11

Поки одні воюють в АТО, тернопільські батьки воюють в дитсадку. В дошкільному закладі № 13 частина батьківського колективу пішла проти керівництва садка, частина – за нього. Ці мами водять своїх дітей у 13-й дитсадок вже не перший рік. Кажуть, за цей час чули немало нарікань на розподіл грошей закладу. Та цього разу претензій до керівництва садка назбиралося значно більше. З’ясувати що і за скільки хотіли на щорічних батьківських зборах з адміністрацією – повідомляє телеканал ІНТБ.





 

ЛЮДМИЛА КИЦЬ, мама вихованця дитсадка №13:

«Відповіді ми деякої по харчуванні не отримали, ми медсестрі задавали питання. Також по відкритті нової групи, проводився ремонт туалету, я чіткої відповіді не побачила. Мені завідуюча показала звіт, але там суми не відповідають дійсності».

 

ІННА МАЛЯВСЬКА, мама вихованця дитсадка №13:

«На моє пряме питання до завідуючої, чому машина їхньої сім’ї постійно паркується біля дверей кухні, батьки самі почали кричати «Яке ваше діло, де паркується машина завідуючої?» Коли на дитячому майданчику я кажу, що в нас робиться в садочку, з посмішкою батьки кажуть «Та ясно, в неї ж така робота. В нас же ж всі крадуть, це ж така система».

Про свою підтримку завідуючій дитсадка частина батьків заявила на зборах. Висловили прихильність до керівниці закладу і нашій знімальній групі.

 

ВОЛОДИМИР МАЦИКУР, тато вихованця дитсадка №13:

«По персоналу – це найвищий бал, який можна тільки виставити людям, в цьому садку. Повірте мені, знаючому інші садки. Відносно харчування, можливо, я згідний – десь мами, котрі заможні, можливо, які мають претензії, в них вдома якесь харчування інше, можливо, дякуючи їхнім достаткам чи ще чомусь. І вони вирішили, що в садочку №13 м. Тернополя має бути відповідне харчування як в них вдома».

 

СВІТЛАНА КУЦЕНКО, мама вихованця дитсадка №13:

«За харчування – які можуть бути претензії? Нема претензій. Дієтичне харчування, самі розумієте, якщо хоче хтось більше рибку, м’ясо, то ввечері на вечерю дав та й все. Тут немає якогось такого. До санітарії, я не буду називати садочок, але були ми там, то дитина до вечора приходила – чорні рукави. Тут такого немає».

 

мама вихованця дитсадка №13:

«Я водила старшого сина в один із садочків тернопільських. І був такий момент, що я приходжу в групу, двері були всі відкриті. Я заходжу – моя дитина і ще один хлопчик сидять, плачуть. Так позахоплювалися, що то кошмар. Я заглядаю в групу, а вони сидять, вихователі, пють каву. Тут в садочку ні разу я такого не бачила».

 

Батьки запевняють, що здають лише найнеобхідніші на садок гроші. Та й суми не є великими. А невдоволення інших мамів і татів лише дратує.

 

мама вихованця дитсадка №13:

«Так як освіту держава не фінансує, то це не тільки в садочках таке проводиться, що здають на потреби садочка, так кошти здають в різних школах».

 

мама вихованця дитсадка №13:

«Коли я прийшла до садку, завідуюча сказала: ліжка немає дитині де спать. Я кажу, добре, хай ходить до обіду. Вона з великим задоволенням взяла дитину мою до садіка».

 

мама вихованця дитсадка №13:

«Саме ті батьки, які створили атмосферу таку нервову в групі, нічого для

 групи і для садочку не зробили. Хоча вимагають самі не знають чого. Вони впливають на нервову систему вихователів, батьків, ми вже другий тиждень перебуваєм в нервах».

 

Завідувач дитсадка Надія Ломницька переконує, що гроші на дитсадок виділяють мізерні. То ж їх вистачає лише на поточні ремонти. Голодними діти також не залишаються. Меню узгоджують, а в разі нестачі дорогих продуктів їх замінюють.

 

НАДІЯ ЛОМНИЦЬКА, завідувач дитсадка №13:

«Пишеться перспективне меню на 2 тижні і завіряється в міській санстанції на кожен сезон року. Кошторис в нас фінансований недостатньо. Тому ми не маємо змоги робити, виконувати повністю великі ремонтні роботи. По групах батьки поробили: вікна поміняли, зробили ремонтні роботи, поміняли, в туалетах зробили деякі ремонтні роботи, якщо сантехніка полетіла, ми зробили цю сантехніку, з допомогою все батьків».

 

Незадоволені роботою керівництва закладу батьки написали заяву в міліцію. Наразі слідчі перевіряють факти.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», - бойовий медик
10:20, 21 Жовтня, 2024

«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», – бойовий медик

ТОП новини тернопільщини: