Артефакти минулих війн на світлинах тернопільських фотомайстрів

Опубліковано:
11 Листопада, 2014 о 07:48

11 листопада о 17: 00 у ресторані “Ковчег” ГО «Європейська галицька асамблея» представить фотовиставку за результатами пленеру «Верхній Серет».

День відкриття експозиції  вибрано не випадково — саме 11 листопада вшановують пам’ять загиблих у Першій світовій війні. А під час пленеру “Верхній Серет” тернопільські фотографи зафіксували оборонні споруди Першої світової війни, побувавши у селах Плотича, Чернехів, Мильно, Глядки.



 

Мета виставки — вшанування  пам’яті загиблих у Першій світовій, адже цьогоріч виповнюється 100 років із її початку. Крім того, її організаторам важливо донести інформацію про цінні з точки зору військової історії об’єкти та сприяти їхній популяризації та збереженню.

 

 

У фотопленері взяли участь відомі на теренах області фотографи: Тарас Хлібович, Влад Кравчук, Віра Милян-Монастирська, Віталій Грех, Олександр Попов.

 

— Перше, чим був цікавий пленер, самим фактом поїздки закапелками області, бо ми, по- суті, мало знаємо про свій край. Друге – історичний аспект — було цікаво побачити артефакти минулої війни.  І третє — це все було «заточено» під фотографування. Люблю такі тури, коли на першому місці є можливість фотографувати, — зазначає Тарас Хлібович. 

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
Інтерв'ю з випускницею ТНПУ Христиною Луцик
19:13, 7 Жовтня, 2024

Христина Луцик: кожен день — це боротьба за життя. Інтерв’ю з випускницею ТНПУ

ТОП новини тернопільщини: