Архієпископ Нестор звершив чин оновлення Свято-Димитрівського храму в Застав’є (ФОТО)

Опубліковано:
11 Листопада, 2014 о 08:07

8 листопада 2014 року Православна Церква вшановує пам’ять святого великомученика Димитрія Солунського (Мироточивого).

З нагоди храмового свята та на запрошення прот. Миколая Ковалика, архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький Нестор відвідав із архіпастирським візитом парафію святого вмч. Димитрія Солунського с. Застав’є Тернопільського району.



На церковному подвір’ї свого архіпастиря першими зустріли молоді парафіяни храму зодягнені в український однострій, котрі піднесли владиці Нестору запашний коровай.

В притворі храму керуючого єпархією зустрів настоятель парафії прот. Миколай Ковалик, підніс хрест та запросив очолити Богослужіння.

Його високопреосвященству також співслужили: секретар єпархії прот. Мирон Гах, благочинний м. Тернополя прот. Борис Солтис, завідуючий канцелярією Тернопільського єпархіального управління свящ. Олег Гах та запрошене духовенство району.

 

Перед початком Богослужіння архієпископ Нестор звершив чин оновлення храму (у храмі повністю завершили внутрішні роботи) та освятив розписи.

На Малому вході, за ревне служіння на церковній ниві, архієпископ Нестор нагородив настоятеля храму прот. Миколая Ковалика правом носіння хреста з прикрасами.

Після заамвонної молитви високопреосвященнійший владика виголосив проповідь та привітав усіх парафіян із престольним святом.

Завершилося Богослужіння хресним ходом навколо храму із окропленням стін та всіх присутніх прихожан.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
Інтерв'ю з випускницею ТНПУ Христиною Луцик
19:13, 7 Жовтня, 2024

Христина Луцик: кожен день — це боротьба за життя. Інтерв’ю з випускницею ТНПУ

ТОП новини тернопільщини: