Ні миті не сумніваюся, що співробітники спочилого в Бозі надзвичайно популярного протягом дев’яти останніх десятиліть українського сатирично-гумористичного журналу «Перець» краще за автора цих рядків прокоментували би повідомлення про рішення обраної вже після Революції Гідності Федерації футболу України започаткувати новий турнір — «Кубок регіонів ФФУ». 

 



Оскільки ж, не без підстав, складається враження, що сатира нинішнім «власть імущим», так само як «паперєднікам», задурно не потрібна, дозвольте все ж дати на здачу хоча би свої «п’ять копійок». Двома руками голосую за те, що ініціатива керівництва федерації є «новаторською ідеєю», покликаною «активізувати» (хоча все ж таки «в Україні», а не на її «теренах») розвиток масового аматорського футболу. Однак не можу не втриматися від запитання: а причому тут партія колекціонера «золотих батонів», з іменем якого визначення «регіони» неминуче асоціюються в більшості з наших співвітчизників.

 

Чи й справді революції роблять герої, а плодами користуються ті, хто мріяв лишень про те, аби завдяки їм дорватися до «владного корита». Чи — хапаю сам себе за руки, знаючи, що його величності цензурового «мінСтеця» не було навіть за Януковича, — може вирішили потішити одного з відомих засновників сумнозвісної Партії регіонів. Тоді вже справді, ні Кубка «Козацької слави», організованого, для прикладу, Тернопільською обласною (зауважте, не регіональною) федерацією, ні, скажімо, ймовірних на злобу дня кубків «Героїв Небесної сотні», або ж «Героїв АТО» апріорі не потрібно.

 

Коли ж відставити в бік «політику», якою керівництво ФФУ, не дочекавшись кваліфікованої консультації з боку обраних ними же самими «зручних» спікерів, відверто знехтувало, то минулого четверга, 3 вересня, в день проведення чергового засідання виконкому ФФУ, в Будинку футболу провели жеребкування першого всеукраїнського турніру, назву якого вдруге не маю ані найменшого бажання повторювати. Двадцять п’ять аматорських футбольних збірних областей організатори розділили на чотири дивізіони, об’єднавши їх у дві конференції — центрально-західну і південно-східну.

 

На попередньому етапі і в 1/8 фіналу стосунки між собою з’ясують представники чотирьох дивізіонів. Одразу до числа шістнадцяти кращих пощастило потрапити командам Закарпатської (в західному), Житомирської областей і міста Києва (в центральному), збірним Запорізької і Черкаської, Харківської і Сумської областей відповідно в південному і східному дивізіонах.

 

Натомість у західному дивізіоні на попередньому етапі схрестять «зброю» команди Чернівецької та Івано-Франківської, Рівненської і Тернопільської, Волинської і Львівської областей. У неділю, 20 вересня, вони зустрінуться на полях указаних першими збірних. А за тиждень, 27 вересня, матчі-відповіді прийматимуть уже конкуренти.

 

На стадії ж 1/8 фіналу переможець двобою Рівненської і Тернопільської областей спочатку 4 жовтня, в неділю, прийме сильнішого в протистоянні збірних Волинської і Львівської областей. А 11 жовтня на полі суперника остаточно з’ясують, хто заслуговує права пробитися до чвертьфіналу. Набагато, погодьтеся, важче завдання, аніж довести свою перевагу над закарпатцями, в яких, за словами наставника «Говерли» В’ячеслава Грозного, в аматорському футболі нині повний занепад.

 

Зрештою, щастить, як відомо, сильнішим. І виконком Тернопільської обласної федерації футболу вирішив, що постояти за честь нашого краю має збірна, сформована відомим у зовсім недалекому минулому майстром Петром Бадлом. Футболіст, який після багатьох років виступів за команди елітного дивізіону чемпіонату Казахстану нещодавно повернувся додому, звичайно, не надто добре знайомий із можливостями кращих місцевих гравців-аматорів. Однак це аж ніяк не може стати перешкодою. Хоча би зважаючи на ту обставину, що асистентом в учасника міжнародних європейських кубкових турнірів став брат-близнюк і, ні миті не сумніваюся, один із кращих в аматорському футболі Тернопільщини за останні два десятиліття гравців Ігор Бадло.

 

До числа кандидатів, здатних постояти за честь футбольної Тернопільщини, брати зарахували двадцять п’ять гравців: сім із теребовлянської «Ниви», по чотири з бурдяківського КАМу і «Бережан», а також кращих, на їх думку, футболістів із «Дністра», «Чорткова», «Поділля-Агрону», ДСО. Зустрівшись учора, 4 вересня, з Петром Климентійовичем в офісі Тернопільської обласної федерації футболу, відразу почув прохання не називати конкретних прізвищ. Аби не образити тих із молодших колег, хто виявиться зайвим.

 

Цілком природне, варто визнати, прохання. Як цілком природним є і побажання від прихильників тернопільського аматорського футболу братам-тренерам. Здолайте, для початку збірну Рівненщини. Опісля ж, пам’ятаючи відчутну середову, 2 вересня, поразку теребовлянської «Ниви» від винниківського «Руху» в стартовому двобої 1/8 фіналу Кубка України серед аматорів, постарайтеся довести, що вихованці тернопільського футболу не гірші за львівських. Чи, хоча і видається малоймовірним, за волинських.

 

На фото: чемпіони Тернопільщини поступилися чемпіонам Львівщини. Чи вдасться реваншуватися в протистоянні збірних областей?

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: