Юрій Гаврилечко
Юрій Гаврилечко

к.н. з державного управління

Вже другий тиждень поспіль бачу в стрічці та ЗМІ обговорення $6 млн-ного кейсу керівника хмельницької МСЕК.

На жаль, серед майже одностайних думок щодо того, як потрібно викорінювати корупціонерів та куди мають йти вилучені в них кошти – немає навіть натяку на питання: А НАЩО ТА МСЕК ВЗАГАЛІ?
90% всіх публічних установ в Україні непотрібні за визначенням! Всі їхні функції багатократно дублюються і цікаві лише самим бюрократам, а не громадянам.
Жодна адмінреформа нездатна виправити цю ситуацію, бо адмінреформа – це про покращення сервісу, а не про його доцільність!
Тож боротьба із корупцією має починатися із визначення доцільності існування того чи іншого публічного органу та його функціонала з позиції: чи втратить щось громадянин, якщо припинити діяльність цього інституту чи ні?
Наступне питання: чи можна автоматизувати надання публічної послуги, видаливши з ланцюга її надання посередника у вигляді чиновника?

Ось саме це потрібно було зробити до того, як створювати антикорупційні органи та впроваджувати цифровізацію надання публічних послуг.



Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Фейсбук
Теги: #блог, #мсек, #скандал
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Інтерв'ю з випускницею ТНПУ Христиною Луцик
19:13, 7 Жовтня, 2024

Христина Луцик: кожен день — це боротьба за життя. Інтерв’ю з випускницею ТНПУ

ТОП новини тернопільщини: