Працівники Обласного академічного драматичного театру отримали державні нагороди

Опубліковано:
1 Квітня, 2016 о 08:34

У міжнародний День театру голова обласної державної адміністрації Степан Барна привітав колектив Тернопільського обласного академічного драматичного театру імені Тараса Шевченка з професійним святом та вручив державні нагороди. 

За значний особистий внесок у соціально-економічний, науково- технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, зразкове виконання службового обов’язку та багаторічну сумлінну працю актрисі, провідному майстру сцени Тернопільського академічного обласного драматичного театру імені Т.Г.Шевченка Ярославі Мосійчук присвоєно звання “Народна артистка України”.



За вагомий особистий внесок у розвиток національної культури і театральногомистецтва, значні творчі здобутки, високу професійну майстерність присвоєно почесне звання «Народний артист України» – акторові комунальної установи Тернопільської обласної ради “Тернопільський академічний обласний український драматичний театр імені Т.Г.Шевченка” Івану Ляховському .

Очільник краю подякував за нелегку працю, побажав натхнення для нових творчих звершень, задумів та мрій.

«Тут зібралися всі ті, хто любить театр, – зазначив голова обласної державної адміністрації Степан Барна . – Мені здається, що сьогодні ми в колисці духовності, і ця містика, яка панує в залі, говорить про те, що життя продовжується. Тож ми повинні творити, рухатися вперед, народжувати дітей і виховувати їх. Ми повинні створювати нову, незалежну, європейську
Україну. Непростий сьогодні час, але я переконаний, що ми все подолаємо».

Також, згідно з Указом Президента України, почесне звання «Заслужений артист України» присвоєно Тарасу Іванківу – артистові-ляльководу,провідному майстрові сцени комунальної установи Тернопільської обласної ради “Тернопільський академічний обласний театр актора і ляльки”.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Чим закінчився конфлікт між жителями Смолянок, Скоморох,  Прошової та перевізника…

Опубліковано:
25 Березня, 2016 о 07:23

Сьогодні зранку на 2 години жителі сіл Смолянки, Скоморохи і Прошова Тернопільського району перекрили трасу на Чернівці і паралізували дорожній рух, бо вкрай незадоволені роботою перевізника Володимира Янковського, який обслуговує їх населені пункти. Пікетувальники кажуть, що його автобус запізнюється, ламається і через це люди постійно запізнюються на роботу, до навчальних закладів і так далі. «У його автобусі, було, що навіть на ходу колесо відвалилося, то була загроза життю людей, як ми можемо йому довіряти?» – скаржиться учасниця пікету пані Марія.

 



До рішучих дій селяни вдалися, коли суд першої інстанції прийняв рішення на користь перевізника, зокрема Тернопільська райдержадміністрація розірвала договір з Янковським, а суд цей договір поновив. Ото ж на дорозі селяни простояли більше 2 годин і потім дійшли спільної згоди, що поїдуть того ж дня в Тернопільську райдержадміністрацію і там разом з її керівниками, представниками обласної адміністрації, поліцейськими та перевізником з’ясовуватимуть, як вирішити проблему, а перевізник забере із суду заяву, адже подав позов на Тернопільську РДА. Жителі сіл сподівалися, що Янковський підпише з ними мирову і більше його автобуси до Смолянок, Скоморох і Прошової не їздитимуть.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тисяча автівок в заторі через недобросовісного перевізника (Відео)

 

 

Але не сталося як гадалося. Перевізник наголосив, що, на його думку, люди повстали проти нього через те, що на це їх «підбурив» односелець Григорій Головатий, який працює у департаменті  розвитку інфраструктури, транспорту та туризму Тернопільської ОДА, бо, ймовірно, матиме з інших перевізників вигоду. «Головатий доручив мені за більш як 6 мільйонів гривень вирішити його фінансові питання, а якщо я не погоджуся – погрожував не дати мені працювати за цим маршрутом, – що зараз він і робить, з Головатим конфлікт у мене давно…» – розповідає Володимир Янковський. На це селяни відповіли, що то інформація неправдива і далі вимагали іншого перевізника. Врешті Володимир Янковський, порадившись зі своїм юристом, сказав, що підпише мирову тільки тоді, коли суд визнає його не правим, адже чоловік хоче знати, чи справді заслужив на те, щоб залишити цей маршрут, тобто чекати доведеться щонайменше – до 6 квітня.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора
21:35, 25 Жовтня, 2024

Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора

ТОП новини тернопільщини: