60000 гривень – на дерева!

Опубліковано:
5 Листопада, 2014 о 09:28

Невдовзі набережна Тернопільського ставу має зацвісти рожевим каштановим цвітом. Ідея закупки італійських рожевих каштанів виникла у чиновників з міської ради. Для цього з бюджету міста вже виділили 60 тисяч гривень. За ці гроші в польської фірми закуплять “аж” 50 саджанців.

 



Не важко порахувати, що вартість одного такого молодого деревця – 1200 гривень. Сума в підсумку виходить доволі солідна, адже багато тернополян місяць живуть на такі гроші, отримуючи мінімальну зарплату. Та й чи приживуться ці красиві дерева у нашому місті?

 

Спеціалісти відділу благоустрою та екології управління ЖКГ як один запевняють – каштани Бріотті (назва рожевих каштанів) ідеально підходять для Тернополя. Тут кажуть, що старі каштани, що ростуть на території нашого краю, заражені каштановою мінуючою міллю, яка не дає деревам повноцінно цвісти і розвиватись. До того ж, впевнені ландшафтники, тернопільські каштани вже відживають свого віку та потребуть якнайшвидшої заміни.

 

Для цього на набережній вздовж ставу вже розкопали ямки та на днях обіцяють висадити поруч із старими деревами нові саджанці. Старі дерева не зрізатимуть до тих пір, поки не підростуть каштани Бріотті. Однак, не лише від погодніх умов залежить те, чи цвістиме набережна рожевим цвітом. В мерії кажуть, що сподіваються на шанобливе ставлення тернополян до цих дерев, адже вандалізм – ознака нецивілізованого суспільства. Рідкісні каштани за хорошої погоди з’являться в нашому місті вже впродовж наступних декількох днів. Садитимуть їх місцеві комунальники.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», - бойовий медик
10:20, 21 Жовтня, 2024

«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», – бойовий медик

ТОП новини тернопільщини: