28 грудня минає 15 років від дня смерті відомого краянина Левка Крупи

Опубліковано:
28 Грудня, 2015 о 21:14

28 грудня минає 15 років від дня смерті відомого краянина, поета, драматурга, журналіста і громадського діяча Левка Крупи. Його немає уже багато років, та пам’ять про нього живе у поезіях, у кожному його слові, що зерниною правди проростало у душах. Вимогливий до себе й інших, але справедливий і готовий прийти на допомогу, із загостреним почуттям справедливості, він був безкомпромісним у питання правди і честі, однак мав тонку і вразливу поетичну душу.

 



Левко Крупа був педагогом-філологом,  був активним Рухівцем, депутатом Верховної Ради, тривалий час працював директором обласної телерадіокомпанії та видавав газету «Тернове поле». А в домівці подружжя Левка та Марії Крупів часто організовували літературні вечори та наукові зібрання.

 

Його вірші сповнені патріотизму, любові до рідного краю, до жінки та землі. А понад усе Левко Крупа прагнув незалежності своєї країни. Через це зазнав переслідувань радянським режимом, однак не скорився. За його життя вийшли поетичні збірки – «Чотири струни», «У дзеркалі плуга» і «Міра болю».

 

У майбутньому у рідному селі Левка Крупи планують організувати його меморіальний музей, а також проводити щорічні грудневі літературні читання.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: