27 червня – день створення 105-ої окремої бригади територіальної оборони

Опубліковано:
27 Червня, 2024 о 21:11
27 червня – день створення 105-ої окремої бригади територіальної оборони
27 червня – день створення 105-ої окремої бригади територіальної оборони. Фото бригади

27 червня – день створення 105-ої окремої бригади територіальної оборони. 2 серпня 2018 року на Тернопільщині понад 200 осіб підрозділу, залучені до навчань, приступили до практичних тренувань.

«За ці роки бригада стала однієї з найбоєздатніших у складі Збройних сил України. Ви є прикладом справжніх чоловіків та жінок, які незважаючи ні на що мужньо, з честю та відвагою захищаєте рідну землю. Освітяни, медики, науковці, підприємці, юристи, представники інших професій, не чекаючи мобілізації, вдягнули форму та добровільно стали на захист своєї країни. Не заради орденів, а за покликом сердець, взялися за зброю, коли над Україною нависла смертельна загроза», – написали на сайті Тернопільської міської ради.

На сторінці 105 окремої бригади опублікували звернення Командира Євгена Фоменка з нагоди річниці створення бригади.



«Дорогі бойові побратими!

Шість років тому, відповідно директиви Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України, наказу командира військової частини А7033 розпочалось формування бригади з метою участі особового складу у боротьбі за суверенітет та територіальну цілісність України.

За цей час бригада зарекомендувала себе як один з найкращих підрозділів Збройних Сил України здатен виконувати найскладніші поставлені завдання. Наші солдати, сержанти та офіцери – це справжні воїни, які знають, що таке окопи та обстріли і навіть у найскладніших умовах вони залишаються вірними присязі, спрямовуючи всі свої сили й професійну майстерність на підтримання високої бойової готовності, дисципліни та організованості.

Сьогодні наша країна у війні… У жорстокій війні. Бойовий шлях, нажаль, окроплений кров’ю наших побратимів. Згадаймо усіх, хто не шкодуючи у боротьбі за незалежність, віддав своє найцінніше – життя. Їх подвиг не забутий, довічний, вони назавжди в наших серцях. Вічна слава та пам’ять Героям!

Зичу усім Вам та Вашим родинам міцного здоров’я, витримки, віри в українську перемогу. Наш обов’язок вигнати ворога та здобути очікуваний мир в ім’я незалежної, сильної процвітаючої України, яку залишимо в спадок для наших дітей, для усіх поколінь.

Разом до перемоги! Слава Україні!

З повагою,

командир 105 окремої бригади територіальної оборони ЗС України, полковник Євген ФОМЕНКО.

Довідково:

27 червня 2018 року було створено 105 окрему бригаду територіальної оборони, яка перебуває в безпосередньому підпорядкуванні Регіонального управління «ЗАХІД» Сил територіальної оборони.

З 24.02.2022 року бригада розгорнута до штату воєнного часу, має управління, окремі підрозділи, окремі батальйони.

З березня 2022 року особовий склад бригади приймав безпосередню участь в бойових діях на територіях Сумської, Харківської, Запорізької, Донецької областей та продовжує нести службу по захисту територіальної цілісності та суверенітету України.

4 грудня 2022 року під час урочистостей в Києві 105 окрема бригада територіальної отримала бойовий прапор.

У грамоті, підписаній президентом України йдеться: «Вручити бойовий прапор 105-й бригаді Територіальної оборони як символ честі, доблесті та слави, як заклик до кожного військовослужбовця Збройних Сил України віддано служити українському народові, мужньо, вміло і непохитно боронити Українську Державу».

За проявлені у бойових діях героїзм та мужність, успішне виконання бойових завдань військовослужбовці бригади представлені до державних та відомчих нагород, капітан Сергій Король (командир 2 стрілецької 83 окремого батальйону бригади) удостоєний найвищого ступеня – звання Герой України (посмертно).

З 10 січня 2022 року по тепер бригаду очолює полковник ФОМЕНКО Євген Вікторович. Офіцер який з 2014 року виконував завдання в зоні проведення антитерористичної операції, операції Об’єднаних Сил, пройшов шлях від командира взводу, командира зенітного ракетно-артилерійського дивізіону, до командира бригади», – йдеться у зверненні командира.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #105 бригада
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Олег Шупляк: «Головними в житті я завжди вважав три речі: роботу, роботу і ще раз роботу»
14:20, 26 Червня, 2024

Олег Шупляк: «Головними в житті я завжди вважав три речі: роботу, роботу і ще раз роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: