1 березня – Міжнародний день боротьби з наркоманією та наркобізнесом. У багатьох храмах України будуть звершені молебні за стражденних від наркотичної залежності. 

 



Організатори запрошують всіх небайдужих до проблеми наркоманії разом піднести молитву з проханням про дарування Господом допомоги та зміцнення в боротьбі з пристрастю наркозалежності.

 

Наркоманія (токсикоманія) (від грецьких слів narke – заціпеніння, сон, іmania – божевілля, пристрасть, потяг) – ненормальний стан організму, викликаний вживанням певних речовин (наркотиків).

 

Питання наркоманії ще постало перед суспільством з прадавніх часів. Ніхто і не підозрював, що ця хвороба призведе до великих втрат, а найголовніше до втрати молодих, енергійних, талановитих особистостей у руках яких знаходиться майбутнє нашої держави та перш за все наших дітей.

 

На сьогоднішній день питання боротьби з наркоманією стоїть на одному рівні з питанням стосовно боротьби зі злочинністю.

 

Про наркоманію нині говорять у всьому світі. З нею пов’язують і падіння звичаїв, і зростання злочинності, і збільшення транспортних та інших подій. Ця проблема турбує політиків, медиків, соціологів, юристів, педагогів. За приблизними даними, у світі налічується понад один мільярд наркоманів. Це – соціальна трагедія. Про наркоманію наполегливо і тривожно повідомляють численні засоби масової інформації. Наводять загрозливі цифри, що свідчать про зростання наркоманії, залучення до її тенет дедалі нових і нових жертв. І Україна, нажаль, не є винятком.

 

Боротьба з наркоманією ведеться, передусім, на законодавчому рівні: практично в усіх країнах передбачені жорсткі кримінальні санкції за виробництво і розповсюдження наркотичних речовин. Тим часом, силові заходи не усувають причин наркоманії. Величезне значення має широка пропаганда здорового стилю життя, життя без наркотиків. Але більшість дослідників проблеми все ж схиляються до думки, що набагато дієвіше забезпечити в суспільстві соціальні умови, що не сприяли б зловживанню наркотиками. Особливо це стосується головної групи ризику – молоді.Закликаємо всіх небайдужих до цієї проблеми уважно ставитись до свого здоров’я і здоров’я своїх близьких, активно пропагувати переваги здорового способу життя!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Володимир Драбчук
09:43, 28 Вересня, 2024

Ветеран війни з Тернополя іде в гори у військовій амуніції, аби зібрати кошти для піхотинців

ТОП новини тернопільщини: