Виконувач обов’язки начальника Тернопільської ОВА Володимир Важинський підписав меморандум із Мінветеранів

Опубліковано:
12 Березня, 2024 о 14:13

Виконувач обов’язки начальника Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Важинський підписав меморандум із представником Міністерства у справах ветеранів України. Документ також підписали представники Тернопільської облради, сільських, селищних, міських рад.

Меморандум передбачає координацію та взаємодопомогу в реалізації прав і соціальних гарантій, передбачених законодавством України для ветеранів війни та членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, шляхом впровадження проєкту “Адмінсервіс «Ветеран»” за принципом єдиного вікна на базі центрів надання адміністративних послуг в межах Тернопільської області.



“Соціальна підтримка ветеранів та їх сімей у громаді є пріоритетом у сучасному суспільстві. Військовослужбовці, які відстоюють нашу незалежність, територіальну цілісність і суверенітет у боях, повернувшись додому мають інтегруватися в громаді, отримати весь комплекс послуг, яких потребують вони та члени їхніх родин”, – зазначили в Тернопільській ОВА.

У межах реалізації проєкту “Адмінсервіс «Ветеран»” надаються всі необхідні послуги ветеранам війни на базі ЦНАПів за принципом «єдиного вікна».

Ключове завдання – зменшити кількість відвідувань державних органів і установ. ЦНАП має стати єдиним фронт-офісом надання ветеранам війни всього спектру послуг.

При цьому повинні бути реалізовані всі передбачені законом для ветеранів можливості такі, як право першочергового обслуговування, інклюзивність, доступність, ефективність.

На сьогодні в Тернопільській області понад 25 тисяч осіб мають ветеранський статус і, безумовно, вони заслуговують на гідне ставлення і шану від суспільства.

Фото: Тернопільська ОВА. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: