Харчування котів: важливо звернути увагу

Опубліковано:
29 Січня, 2024 о 15:05

Здоров’я домашнього улюбленця багато в чому залежить від господаря. Коти, які мешкають у приватних будинках, самі можуть собі добути їжу і, як правило, знаходяться на натуральному харчуванні. Але це не означає, що вони повинні отримувати їжу із загального столу. Багато продуктів під забороною. Важливо пам’ятати, сіль – отрута для котів. Котів, що живуть у квартирах, годують частіше сухим або вологим кормом, виробленим промисловим способом. Але переди тим, як купити корм для котів, треба знати деякі деталі. Наприклад, найголовніше – повноцінність, багатство вітамінів та мінералів. Якщо тварина не їсть збалансованого корму, вітамінно-мінеральний комплекс дають додатково.

Кішки – хижаки, тому в основі їхнього харчування має бути повноцінний білок. Його дефіцит провокує руйнування білка в організмі, що веде до різних захворювань. На калорійність впливають жири, що частіше використовують рослинного походження.



Також обов’язкові вуглеводи та клітковина

У шлунково-кишковому тракті накопичується шерсть, оскільки коти вилизують себе. Вона виходить із організму природним способом або через відкашлювання. Нестача клітковини, пребіотиків та речовин, що сприяють швидкому звільненню від волосся, ведуть до закупорки кишечника. Проблема особливо актуальна для пухнастих та довгошерстих представників.

Харчування залежить від:

• умов утримання,
• віку,
• фізіологічного стану,
• температурного режиму,
• способу життя,
• породи,
• маси тіла та вгодованості,
• періоду хвороби чи генетичних особливостей.

Лежебоки не використовують всю енергію, яку одержують із їжею. Тому їх харчування відрізняється від меню активних родичів. Інакше загрожує ожиріння. Кішки в період вагітності та лактації потребують збільшення споживання вуглеводів майже в 2 рази.

Спеціалізований корм зручніший. Він збалансований, розроблений з урахуванням усіх особливостей, його легко дозувати. Натуральне харчування потребує значних тимчасових витрат. Їжа готується окремо, розраховується калорійність та розмір порції.

Дозволено м’ясо птиці, курячі потрухи, яловичина, баранина, м’ясні субпродукти, морська риба, рослинні, тваринні жири, кисломолочні продукти та яйця. Категорично заборонені бобові, солона, смажена та гостра їжа. Печінка обов’язково відварюється, з риби бажано виймати кістки та піддавати глибокій заморозці або термічній обробці.

Особливо важко готувати кілька тварин, коли в кожного своя фізіологічна потреба. Тому все частіше віддають перевагу професійним кормам, незважаючи на їхню високу вартість. Завжди пам’ятайте про чисту воду, яка має бути у легкому доступі. Змінюється вона щодня.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: