У Головному управлінні Нацполіції Тернопільської області розповіли, які види шахрайства зараз найпоширеніші в області. За інформацією правоохоронців, найчастіше до них надходять повідомленні про – шахрайства повязані з недоставкою товарів, фішингові шахрайства і телефонні дзвінки нібито з банків. Фішинг – це вид шахрайства, мета якого – виманювати в довірливих людей персональні дані.

«За останні місяці жителі Тернопільщини втрачали 8, 9 і навіть 15 мільйонів гривень», – каже  старший інспектор з особливих доручень відділу протидії кіберзлочинам в Тернопільській області Департаменту кіберполіції Націполіції України Роман Свірський.

Поліцейський також розповів, яких рекомендацій варто дотримуватися, щоби не стати жертвами шахраїв.



«Не перераховуйте гроші наперед. Перевіряйте дату створення ресурсу, з якого Вам надходять повідомлення. Перевіряйте місце реєстрації компанії, в якої хочете придбати товар. Перевіряйте веб-ресурси, навіть якщо вони дуже схожі на офіційні. Не надавайте своїх логінів, паролів чи банківських даних», – наголошує Роман Свірський.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», - бойовий медик
10:20, 21 Жовтня, 2024

«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», – бойовий медик

ТОП новини тернопільщини: