Який термін придатності пива в різній тарі

Опубліковано:
25 Січня, 2024 о 14:24

Існує безліч міфів, пов’язаних з тарою, в яку розливають пиво. Одні вважають, що розливне вживати краще, ніж пляшкове, оскільки воно живе. Інші наполягають на тому, що все, що розливають у пивних ресторанах, апріорі гірше, бо відвантажується бочками, а справжній смак та автентичність можуть бути сховані лише у маленькій пляшці. Неправі й ті, й інші: будь-яке якісне пиво, у якого не минув термін придатності, — це вже добре. Але яке все-таки зберігається довше? Для того, щоб це перевірити, можна замовити пиво онлайн і провести експеримент. У статті ж зібрали особливості різної тари зберігання. 

Ємності та їх особливості

Улюблена тара виробників та власників пивних ресторанів — це кеги: вони не б’ються, зручні для транспортування, не пропускають сонячне проміння, не вступають у реакцію з напоєм. Єдина особливість — те, за яких умов вони зберігаються і як розливається пиво. Навіть найкращий продукт може зіпсуватись, якщо тримати його в невідповідному місці або пропускати через систему, яку давно не чистили. Тому важливо вибирати бари, де до цього будуть ставитися серйозно — і тоді напій радуватиме оригінальним смаком та ароматом. Пастеризоване пиво може зберігатись у закритій кезі до 6 місяців, живе — до 30 днів, а якщо ємність була розкрита, вжити пиво треба протягом одного-двох днів. Пляшки через свою крихкість не надто зручні для зберігання пива, але багато поціновувачів вибирають саме таку тару. Насамперед тому, що пляшкове пиво точно передає все, що хотів продемонструвати виробник. Достатньо під час подачі нагріти або охолодити його до правильної температури — і ви точно отримаєте те, що шукали, незалежно від сумлінності продавців. Щоб пиво не зазнавало впливу ультрафіолету, його наливають у пляшки з коричневого чи зеленого скла. Термін придатності встановлює виробник залежно від сорту. Зазвичай він становить від кількох місяців до року. Купити якісне пляшкове пиво можна навіть з доставкою додому на сайті maudau.com.ua. Найнесприятливіші умови зберігання для пива — це пластикові ємності. Вони придатні максимум для того, щоб донести пиво з бару до будинку. Купувати напої, розлиті в такі ємності на заводі, не варто: згодом пластик виділяє шкідливі речовини, які вступають у взаємодію з напоєм. Це стосується і алюмінієвих банок — самі по собі вони не є небезпечними, але навіть невелике пошкодження такої ємності може спровокувати небезпечні для здоров’я реакції всередині тари. Відкрите пиво не можна зберігати довго, незалежно від того, в якій тарі воно перебувало. У найкращому разі воно може протриматися до 24 годин, але ідеальний варіант — вжити його відразу після відкриття. Розуміючи різницю, можна точно вибрати пиво і насолодитися справжнім смаком алкоголю.



Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: