Клонування sim-карти: жителів Тернопільщини застерігають від поширеного виду шахрайства

Опубліковано:
23 Січня, 2024 о 12:15

Жителів Тернопільщини застерігають від одного із найпоширеніших видів шахрайства: клонування sim-карт мобільних телефонів. Жертвою таких аферистів стала мешканка Кременецького району.

«До жінки подзвонив невідомий і представився оператором мобільного зв’язку. Сказав, що для покращення роботи мобільної мережі проводить перевірку і реєстрацію на електронну сім-картку. Він попросив абонентку ввести на телефоні комбінацію цифр і повідомити коди, які надійдуть в смс. Жінка виконала ці дії й на її мобільному зник зв’язок. Згодом вона зрозуміла, що картку заблокували. Шахрай зайшов у мобільний додаток і зняв з банківської картки жінки понад 30 тисяч гривень.Потерпіла звернулася до поліції», – розповіли в управлінні Нацполіції Тернопільщини.

Наразі правоохоронці встановлюють деталі шахрайства. Поліцейські закликають громадян бути обережними у своїх діях, щоб не стати жертвами шахраїв. 



«Захистіть телефонний номер, який прив’язаний до банківського рахунку. Більшість громадян прив’язує свій номер телефону до банківських карток та до сторінок у соцмережах, що дає можливість зловмисникам отримати доступ до банківського рахунку. Нікому не повідомляйте SMS-коди мобільного оператора стосовно банківського рахунку. Відключіть послугу –  віддалену заміну SIM-картки або перейдіть на контрактне обслуговування у мобільного оператора. Тримайте в секреті логін на пароль до онлайн-кабінету мобільного оператора, смс-коди операторів; puk-код та серійний номер cім-картки», – рекомендують поліцейські.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Все почалося з малини»: військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив та відкрив «Сокарню»
20:10, 23 Жовтня, 2024

Військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив

ТОП новини тернопільщини: