Два чоботи пара: найпопулярніше взуття, яке не втратило актуальності через століття

Опубліковано:
22 Січня, 2024 о 10:22

Жіноча мода — річ мінлива, але є речі, які актуальні завжди. Наприклад, чоботи та черевики. Вони ніколи не втрачають своєї популярності. Хоча щороку з’являються нові тенденції та стилі. Втім, є стильні пари чобіт, які вже стали називати сучасною класикою.

Чоботи для королеви

Небагато предметів гардероба мають таку цікаву історію як челсі жіночі.



Традиційні черевики челсі вже багато десятиліть є фаворитом моди в Британії. За майже двісті років зроблено дуже мало, щоб змінити дизайн. Сучасні черевики челсі мають щільний дизайн, висотою до щиколотки та еластичними бічними панелями, часто в стилі із застібкою або петлею як для чоловічого, так і для жіночого одягу. 

Якщо історичні свідчення підтверджуються, першу пару черевиків челсі виготовив чоботар королеви Вікторії містер Джей Спаркс-Холл у 1837 році. Він розробив зручний дизайн, який легко взувати, зберігаючи вишуканий і королівський силует. Однак цей винахід був би неможливий без попереднього винаходу вулканізованої гуми Чарльзом Гудієром.

На початку 1890-х років черевики челсі одягали вершники й стали відомі як «черевики-загони».

Далі прийшли 1950-ті роки, коли черевики челсі отримали велику популярність. Назва «Черевики Челсі», яку ми знаємо сьогодні, народилася під впливом крутих художників, які тусувалися в однойменному районі Лондона.

Повертаємося до 2020 року, і черевики челсі є визнаним елементом гардероба для всіх. Заокруглені пальці створюють більш спокійну естетику, тоді як пара з гострим точеним носком додає вишуканої привабливості, ідеальної для костюма чи офіційного одягу. 

Історія черевиків челсі продовжується. Вони не зійшли зі сцени, але якимось чином знову стали базовим і надзвичайно елегантним взуттям, які, як завжди, підходить до повсякденного стилю, а також їх можна носити з костюмом.

Чоботи, які зробили революцію у світі моди

Чоботи вище колін, які називають ботфортами, стали своєрідною сучасною класикою, попри їх сміливий стиль. Витончені ботфорти жіночі завойовували серця затятих модниць упродовж багатьох років. Втім, ботфорти спочатку були популярними серед чоловіків. Вони їх одягали для кінних перегонів та військових маневрів у 15 столітті, з часом вони стали невід’ємною частиною гардероба і жінок.

У 17 столітті ботфорти вже були не лише символом мужності, а й елементом жіночого образу в театральних та оперних сценах.  Вони походять із традиційної головної ролі хлопчика в театрі пантоміми, де молодого головного героя п’єси грає молода актриса. Ці ролі в бриджах також були рідкісною можливістю для актрис початку 20-го століття одягнути відкритий костюм, що потенційно збільшило аудиторію.

Пізніше, у вікторіанську епоху, шкіряні ботфорти на шнурках стали головним трендом. У 1961 році дизайнер Роже Вів’є представив класичні моделі, що тісно обгортали ногу, ніби панчохи. Через два роки він створив ботфорти для осінньо-зимової колекції Ів Сен Лорана, що вразили своєю елегантністю та стилем. У результаті, високі ботфорти до стегна стали важливим елементом моди протягом десятиліть, залишаючись на вершині популярності.

Інтерес до комфортного взуття зростає. Найзручніші та найпопулярніші моделі ви можете придбати в INTERTOP. В них ви виглядатимете завжди модно та стильно.

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: