Щоб винайти ідеальну подушку знадобилося кілька тисяч років

Опубліковано:
19 Січня, 2024 о 19:35

Майже 6 тисяч років потрібно було, щоби винайти ідеальну подушку для сну. Сучасні подушки — міцні, комфортні та дбають про ваше здоровʼя. Найкращі можна знайти за посиланням https://mirson.ua/.

Однак сучасні подушки пройшли цікаву еволюцію. Вони були абсолютно іншими, аніж ви звикли бачити зараз. Окрім того, ще не такими мʼякими. Ми зі\брали для вас найцікавіші факти із «життя» подушок.



Найстаріша подушка з каменю

Перші відомості про використання подушок сягають Стародавньої Месопотамії, приблизно 7000 року до нашої ери. Але вони не мають нічого спільного із сучасними подушками. Вони були тверді й зроблені з каменю. На той час подушки були предметом розкоші. Чим більше у вас було кам’яних подушок, тим вище ваше становище в суспільстві.

У давнину багаті єгиптяни використовували кам’яні стовпи, щоб підняти голову та не дати комахам потрапити у вуха та ніс. У стародавньому Китаї люди вважали, що м’які подушки висмоктують енергію з їхніх тіл під час сну, тому вони створили подушки складного дизайну з каменю, дерева та кераміки.

Ортопедичну подушку винайшов американець

Патент на першу ортопедичну подушку для шиї належить Теодору Фоксу. Це американський лікар, який у 1988 році виготовив спальний аксесуар з валиків для підтримки правильного положення голови пацієнта. Хоча Фокс не перший, хто зацікавився винаходом ортопедичного обладнання для сну, він зробив найважливіший внесок у розвиток галузі.

Мʼякі подушки — справа рук греків та римлян

Подушки з каменю, порцеляни та дерева в наш час важко уявити. М’які подушки з пуху та пір’я, якими ми насолоджуємося сьогодні, були винайдені стародавніми греками та римлянами. Вони набивали полотняні мішки очеретом, соломою та пір’ям різних тварин перед тим, як лягти спати на ніч. Ця практика стала початком м’яких подушок, які ми купуємо та використовуємо сьогодні. Пух досі залишається найпопулярнішим наповнювачем для подушок, що доводить, що вони були вдалим вибором для тих, хто був піонером цього дизайну.

Найдорожчу подушку у світі розробляли 15 років

Подушка бренду Tailormade Pillow — найдорожча у світі. Вона коштує 57 000 доларів. А розробив її Тійс ван дер Хілст, фізіотерапевт з Нідерландів. На це чоловікові знадобилося 15 років.

Найдорожча у світі подушка виготовлена з єгипетської бавовни та тутового шовку, наповнена нетоксичною голландською піною з ефектом пам’яті. Подушка має покриття з 24-каратного золота — блискучу тканинну оболонку, яка нібито блокує всі електромагнітні випромінювання для безпечнішого та здоровішого сну. До цінника додається блискавка, яка тримає 22,5-каратний сапфір і чотири діаманти. Подушка упакована в спеціальну коробку ручної роботи з вишитим імʼям клієнта. Пан Хілст стверджує, що подушка допоможе спокійно спати людям з безсонням.

null

Шокуюче весілля: кореєць взяв за дружину… подушку

Кореєць, на ім’я Лі Джін Гю, закохався в японську подушку для тіла в натуральну величину під назвою “дакімакура”. На подушці зображений персонаж аніме Фейт Тестаросса.

28-річний чоловік завжди брав подушку з собою. Через якийсь час вирішив з нею побратися. На церемонію одруження Лі Джін Гю одягнув «кохану» у весільну сукню.

null

Міжнародна битва подушками

Міжнародний день битви подушками – це всесвітня подія, яка проходить кожну першу суботу квітня та відзначається в багатьох місцях по всьому світу. Цього року вона відбудеться 6 квітня. Подушки розпушують і готують до ведення м’якої війни в цей день по всьому світу, від Гонконгу до Сіетла, Техасу та Лондона. Це абсолютно безкоштовно, і всіх охочих просять відвідати дійство зі своїми сім’ями. Подушки продаватимуть у кількох місцях, усі виручені кошти підуть на допомогу бездомним. Ви можете або брати участь у битві подушками, або спостерігати збоку.

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: