Доцент ТНПУ, військовий Валерій Панченко отримав від рідного вишу антидронну рушницю

Опубліковано:
6 Січня, 2024

Інженерно-конструкторська група ТНПУ передала військовослужбовцям 53 бригади антидронну рушницю. Прийняв нове обладнання доцент кафедри теорії і практики перекладу ТНПУ, а на час війни — наш захисник, головний сержант Валерій Панченко на псевдо Професор.

Обладнання, яке сьогодні було передане, вже успішно випробуване у військових частинах, адже понад два десятка таких рушниць, сконструйованих у ТНПУ, рятують життя наших воїнів на фронті. 

Рушниця призначена для примусової посадки ворожих дронів. Валерій Панченко уже має досвід роботи з подібними литовськими зразками. Каже, що така зброя є необхідною, адже наша війна це — війна дронів, хоч на початку їх не було у жодної зі сторін.

“Пташками кишить все небо, там на передовій найчастіше чуємо дуже характерний звук пропеллера,  — розповів Професор. — За допомогою антидронних систем ми робимо примусову посадку дронів: вони зависають в повітрі, поки не закінчиться заряд, а потім опускаються на землю”. 

Трофеями ворожі квадрокоптери стають нечасто — окупанти їх підступно нашпиговують різного роду небезпекою. Залишають наші воїни лише ті, які проходять спеціальну перевірку.  

null

Антидронна зброя відмінно служить для відводу небезпеки і рятує найцінніше — життя захисників, є ефективним інструментом в арсеналі українських сил у боротьбі із сучасними загрозами. Передачу рушниці ініціювала конструкторська група, яка працює над різними технічними рішеннями для збройних сил. Ректор ТНПУ Богдан Буяк подякував військовим за активну оборону країни і величезний внесок, який важко переоцінити. Підкреслив, що кожен на своєму фронті працює заради спільної головної мрії. Зокрема співпраця між університетом і військом сприяє не лише розвитку технологій, а й зміцненню обороноздатності, що є дуже відрадно. Запевнив, що інженерно-конструкторська група ТНПУ продовжить свою важливу роботу для забезпечення військових новими технічними рішеннями.

Оксана Чмиленко,
Провідний фахівець зі зв’язків із громадськістю ректорату ТНПУ

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Богдан Буяк, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #рушниця, #тернопіль, #тернопільські новини, #ТНПУ
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”
17:05, 3 Травня, 2024

Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”

Блоги

ТОП новини тернопільщини: