У ТНПУ оголосили збір на виготовлення FPV дронів

Опубліковано:
6 Січня, 2024

У ТНПУ оголосили збір на виготовлення FPV дронів-камікадзе та продовжують донатити на антидронні рушниці. Про це розповіли на сторінці вишу.

Дві жертовні пташки 3 січня передали командиру розвідувального взводу 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади, випускнику ТНПУ Андрію Томичу. Відповідальність за технічну частину роботи, тобто конструювання дронів, взяв на себе тернополянин Святослав Журовський. Це стало приводом для сприяння розвитку справі з боку ректора університету Богдана Буяка, зважаючи, що для однієї бригади таких доронів потрібно близько сотні на місяць. Відтак у ТНПУ оголосили новий збір.

З початку збройної агресії росії в університеті діє волонтерський центр, де кожен охочий може долучитися власним внеском у наближення перемоги: чи працею, чи фінансовою підтримкою. Також діє добровільна уже традиційна ініціатива працівників перерахунку одноденного заробітку на потреби ЗСУ за заявами.

Ректор ТНПУ Богдан Буяк власним прикладом підтримав збір коштів, які розподілять за кількома напрямками: для закупівлі комплектуючих на виготовлення антидронних систем і на дрони-камікадзе.

null

Фото з мережі Інтернет
null

Фото з мережі Інтернет

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Дрони, #ТНПУ
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: