У Тернополі з’явилися нові парковки для авто: наразі безкоштовні

Опубліковано:
5 Січня, 2024 о 07:00

Нові паркувальні майданчики облаштували в центрі Тернополя. Наразі автомобілі там можна залишати безкоштовно. Цього разу це дві локації на бульварі Т.Шевченка: зі сторони буд.Руська 23 – Сагайдачного 1 та на ділянці від вул. Острозького до ЦУМу.

Про це написали на сторінці Реальний Тернопіль у мережі  Facebook:



«Тут автомобілі паркувалися щодня, але на в’їзді раніше був знак 3.2 «Рух механічних ТЗ заборонено». Сюди могли заїжджати лише люди, які живуть і працюють в цій зоні, але вимог цього знаку ніхто не дотримувався, заїжджали всі. Зараз його демонтували. Щодо другої ділянки – тепер авто паркуватимуть по ліву сторону на підйом до ЦУМу під кутом до тротуару. Раніше автомобілі паркувалися паралельно тротуару з обох боків вулиці. Крім того вулиця не є широкою, приблизно 8 метрів, відповідно для проїзду залишиться десь 3м. І цього було б достатньо в ідеальних умовах навіть для проїзду громадського транспорту, який проходить цим відрізком дороги, але що робити коли припаркується автомобіль довший за 5м, оскільки знаків максимальної довжини для автомобілів немає, скажімо великий пікап чи бус. або просто недосвідчений водій побоїться впритул підїжджати до бордюру? Тоді автобус вже не зможе проїхати. Таку ситуацію ми спостерігали нещодавно, коли довелось викликати поліцію і вся вулиця була заблокована. Є ще однин нюанс, автомобілі, які будуть переднім бампером заїжджати на тротуар, ще більше звузять і так невеликий прохід. Питань більше, а ніж відповідей. Оскільки на цій ділянці буде лише одна смуга для руху, то по іншу сторону дороги вже встановили знаки 3.34 “Зупинка заборонена”. Зробили це, м’яко кажучи, якось підло, адже жодних оголошень в ЗМІ та на офіційних ресурсах міської ради не було, стосовно зміни ОДР, а всі автомобілі, які припарковані з правої сторони вже оштрафовані муніципальною інспекцією. Тобто люди зазвичай їдуть по звичці і могли просто не звернути увагу на нові знаки, а їх вже швиденько оформили. Крім того, тепер не буде можливості навіть зупинитися, щоб висадити людину, оскільки місця для зупинки не передбачили.

Що стосується інших нововведень, то це нові додаткові знаки в місцях відведених для стоянки і зарядки електромобілів, місце для яких чомусь виділено прямо біля центрального входу в ЦУМ. Чому це проблема запитаєте ви? Бо пізніше тут встановлять зарядні станції і скажемо чесно, не кожна зарядна станція має естетичний вигляд, щоб стояти прямо перед центральним входом ЦУМу, а тому буде просто псувати загальну картину. Хоча з огляду на те в яких місцях у нас встановлені МАФи, то для Тернополя таке норма, а слово “естетика” і так відсутнє в місцевому словнику. Наразі маємо ось такі зміни в новому році. Зауважимо, що зазначені парковки наразі безкоштовні. Вашу думку з цього приводу висловлюйте в коментарях.», – йдеться на сторінці Реальний Тернопіль.

null

Фото з мережі Інтернет
null

Фото з мережі Інтернет
null

Фото з мережі Інтернет
null

Фото з мережі Інтернет
null

Фото з мережі Інтернет

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Парковки у Тернополі
Коментарі





Інтерв'ю
«Все почалося з малини»: військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив та відкрив «Сокарню»
20:10, 23 Жовтня, 2024

Військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив

ТОП новини тернопільщини: