Рецепт того самого “Київського торта”, який усі так люблять

Опубліковано:
1 Січня, 2024

Київський торт — це справжній шедевр кондитерського мистецтва, який завоював популярність і визнання як в Україні, так і поза її межами. Відзначається цей десерт ніжним бісквітом, смачним горіховим кремом і неперевершеною глазур’ю. Наша мета — поділитися з вами рецептом цього вишуканого смаколика, що, за смаковими якостями та виглядом, не поступається тортам з магазину.

Інгредієнти для коржів:

  • 12 яєчних білків
  • 500 г цукру
  • 100 г борошна
  • 350 г горіхів (кеш’ю, фундук або лісові)
  • 2 пакетики цукру ванільного

Інгредієнти для крему:

  • 550 г вершкового масла
  • 12 яєчних жовтків
  • 300 г цукру
  • 350 мл молока
  • 20 г какао
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 2 столові ложки коньяку

Приготування:

Підготовка білків і жовтків: Розділіть 12 яєчних білків на дві порції по 6 білків у кожній. Залиште білки в теплому місці при температурі 30-40 градусів протягом доби. Жовтки зберігайте у холодильнику для майбутнього використання в кремі.

Збивання білків: Після 24 годин білки будуть готові до обробки. Збийте їх міксером до утворення щільної піни, додаючи поступово пакетик ванільного цукру та 50 г цукрового піску, не припиняючи збивання. 

Приготування тіста: В окремому посуді змішайте 200 г цукру, 50 г борошна та 175 г підсмажених і подрібнених горіхів. Поступово додавайте цю суміш в білкову масу та обережно перемішуйте в одному напрямку до однорідної маси.

Підготовка форми та випікання: Підготуйте форму діаметром 28 см, вкриту папером для випічки та змастіть її маслом. Розподіліть тісто рівномірно між двома формами, якщо вони є, або випікайте їх послідовно. Випікайте в розігрітій духовці при 150 градусах протягом 2-2,5 годин.

Готові коржі: Після випікання коржі перекладіть на решітку і залиште на 12-24 години.

Приготування крему: В каструлі доведіть до кипіння 300 г цукру та 350 мл молока.

Збивання жовтків: В окремій посудині збийте 12 жовтків, додаючи половину гарячого молочного сиропу.

Готовий молочно-яєчний сироп: Поверніть суміш назад у каструлю, доведіть до кипіння, зніміть з вогню і перемішуйте ще кілька хвилин. Залиште сироп остигати. 

Приготування крему: Збийте 500 г м’якого вершкового масла з пакетиком ванільного цукру до отримання пишної маси. Поступово, не припиняючи збивати, додайте охолоджений молочно-яєчний сироп. Тепер крем готовий.

Підготовка шоколадного крему: Відкладіть третину крему для приготування шоколадного масляного крему, який буде використаний для покриття бічних стінок і верхньої частини торта. Також відкладіть 3 ложки для оформлення. Додайте до залишку крему 20 г какао і добре перемішайте до однорідності.

Збирання торта: Покладіть перший корж гладкою стороною вниз в роз’ємну форму діаметром 28 см і нанесіть товстий шар крему.

Покриття другим коржем: Покрийте торт другим коржем, гладкою стороною вгору, і трохи притисніть його. Нанесіть тонкий шар крему. Потім переверніть торт на блюдо, обережно зніміть роз’ємну форму і видаліть папір для випічки.

Покриття шоколадним кремом: Обмажте бічні стінки та верхню частину торта шоколадним масляним кремом. Рівномірно розрівняйте верхню поверхню торта вологою лопаткою. Посипте бічні стінки крихтою з горіхів або крихтою від коржів.

Оформлення: Для оформлення створіть «бордюр», поєднуючи залишки білого і шоколадного кремів. Прикрасьте торт квітами з крему, використовуючи кондитерський мішок і різні насадки.

Охолодження: Перед подачею залиште готовий торт в холодильнику на 5-6 годин.

Отже, цей рецепт дозволить вам створити неймовірно смачний Київський торт, який неодмінно підкорить ваші смакові рецептори та залишить незабутнє враження у всіх членів родини. Бажаємо вам гастрономічних насолод і успішного приготування!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #київський торт, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #рецепт, #тернопіль, #тернопільські новини, #торт
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: