Київський торт — це справжній шедевр кондитерського мистецтва, який завоював популярність і визнання як в Україні, так і поза її межами. Відзначається цей десерт ніжним бісквітом, смачним горіховим кремом і неперевершеною глазур’ю. Наша мета — поділитися з вами рецептом цього вишуканого смаколика, що, за смаковими якостями та виглядом, не поступається тортам з магазину.
Інгредієнти для коржів:
Перегляньте також:
- Друге місце в Україні: ТНПУ лідирує за працевлаштуванням
- У Тернополі водій вантажівки наїхав на 47-річну жінку
- 12 яєчних білків
- 500 г цукру
- 100 г борошна
- 350 г горіхів (кеш’ю, фундук або лісові)
- 2 пакетики цукру ванільного
Інгредієнти для крему:
- 550 г вершкового масла
- 12 яєчних жовтків
- 300 г цукру
- 350 мл молока
- 20 г какао
- 1 пакетик ванільного цукру
- 2 столові ложки коньяку
Приготування:
Підготовка білків і жовтків: Розділіть 12 яєчних білків на дві порції по 6 білків у кожній. Залиште білки в теплому місці при температурі 30-40 градусів протягом доби. Жовтки зберігайте у холодильнику для майбутнього використання в кремі.
Збивання білків: Після 24 годин білки будуть готові до обробки. Збийте їх міксером до утворення щільної піни, додаючи поступово пакетик ванільного цукру та 50 г цукрового піску, не припиняючи збивання.
Приготування тіста: В окремому посуді змішайте 200 г цукру, 50 г борошна та 175 г підсмажених і подрібнених горіхів. Поступово додавайте цю суміш в білкову масу та обережно перемішуйте в одному напрямку до однорідної маси.
Підготовка форми та випікання: Підготуйте форму діаметром 28 см, вкриту папером для випічки та змастіть її маслом. Розподіліть тісто рівномірно між двома формами, якщо вони є, або випікайте їх послідовно. Випікайте в розігрітій духовці при 150 градусах протягом 2-2,5 годин.
Готові коржі: Після випікання коржі перекладіть на решітку і залиште на 12-24 години.
Приготування крему: В каструлі доведіть до кипіння 300 г цукру та 350 мл молока.
Збивання жовтків: В окремій посудині збийте 12 жовтків, додаючи половину гарячого молочного сиропу.
Готовий молочно-яєчний сироп: Поверніть суміш назад у каструлю, доведіть до кипіння, зніміть з вогню і перемішуйте ще кілька хвилин. Залиште сироп остигати.
Приготування крему: Збийте 500 г м’якого вершкового масла з пакетиком ванільного цукру до отримання пишної маси. Поступово, не припиняючи збивати, додайте охолоджений молочно-яєчний сироп. Тепер крем готовий.
Підготовка шоколадного крему: Відкладіть третину крему для приготування шоколадного масляного крему, який буде використаний для покриття бічних стінок і верхньої частини торта. Також відкладіть 3 ложки для оформлення. Додайте до залишку крему 20 г какао і добре перемішайте до однорідності.
Збирання торта: Покладіть перший корж гладкою стороною вниз в роз’ємну форму діаметром 28 см і нанесіть товстий шар крему.
Покриття другим коржем: Покрийте торт другим коржем, гладкою стороною вгору, і трохи притисніть його. Нанесіть тонкий шар крему. Потім переверніть торт на блюдо, обережно зніміть роз’ємну форму і видаліть папір для випічки.
Покриття шоколадним кремом: Обмажте бічні стінки та верхню частину торта шоколадним масляним кремом. Рівномірно розрівняйте верхню поверхню торта вологою лопаткою. Посипте бічні стінки крихтою з горіхів або крихтою від коржів.
Оформлення: Для оформлення створіть «бордюр», поєднуючи залишки білого і шоколадного кремів. Прикрасьте торт квітами з крему, використовуючи кондитерський мішок і різні насадки.
Охолодження: Перед подачею залиште готовий торт в холодильнику на 5-6 годин.
Отже, цей рецепт дозволить вам створити неймовірно смачний Київський торт, який неодмінно підкорить ваші смакові рецептори та залишить незабутнє враження у всіх членів родини. Бажаємо вам гастрономічних насолод і успішного приготування!