Одна з найпопулярніших агрокультур в Україні  — соняшник. Він займає значну площу з усіх посівів. Станом на 25 грудня в Україні зібрали 11 975 тис. тонн насіння соняшнику. Однак ціни на соняшник коливаються. Щоби тримати руку на пульсі та завжди знати, як змінюється ціна, у цьому вам допоможе Агробот.

Як формується ціна на соняшник

Повномасштабна війна суттєво впливає на формування цін на зернові культури в країні. Руйнування портів на Чорному морі, викликане агресивними діями росіян, призвело до дефіциту українського соняшника на світовому ринку. Російська агресія також має серйозний вплив на виробництво та експорт зернових культур із України, що впливає на глобальні ціни цих сільськогосподарських продуктів.



У 2023 році ціни на соняшник в Україні коливалися, періодично знижуючись або зростаючи. Це впливає на аграрний сектор та всю економіку країни. Розгляньмо сучасний стан цін на соняшник та прогнози на майбутнє. Зазначимо, що минулого тижня на українському ринку соняшнику зросли до рівнів, з яких почали знижуватися на початку грудня.

Нестабільність ціни на соняшник була зумовлена кількома факторами: погодні умови, обсяг врожаю, світовий попит, війна та інші макроекономічні фактори. Проте, з врахуванням динаміки ринку можна висунути кілька припущень щодо подальшого розвитку ситуації.

Прогнозується, що ціни на соняшник можуть продовжити коливатися. Регулювання обсягів виробництва, якість врожаю та глобальні економічні тенденції будуть визначальними факторами для формування цін. Високий або низький попит на соняшникову олію на світовому ринку також впливатиме на українські ціни на цю сировину.

Важливо зауважити, що аграрний сектор в Україні дуже чутливий до зовнішніх економічних впливів, тому подальше спостереження за глобальними тенденціями та внутрішніми факторами допоможе краще зрозуміти, яким буде подальший розвиток ринку соняшникової олії в країні. 

Ціни на соняшник в Україні 2023

Динаміка цін на соняшник у 2022/23 сезоні була визначена обсягами експорту шроту та олії через чорноморські порти. Прогнозувалося, що до кінця даного сезону спостерігатиметься зменшення обсягів переробки та попиту на соняшник, що пов’язувалося з очікуваним значним збільшенням виробництва ріпаку з нового врожаю. Однак цього не відбулося, попит на соняшник є. Якщо ви пильно стежите за цінами тому, щоб дізнатися поточну ціну на соняшник в Україні, вам варто звернутися до Агробота AgroMarket UUB. Він допоможе вам вирішити ці проблеми. Завдяки Агроботу AgroMarket UUB ви:

  • завжди будете в курсі актуальної ціни на соняшник та інші зернові культури;
  • зможете самостійно формувати заявки на купівлю чи продаж різноманітної агропродукції;
  • отримуватимете сповіщення з новими пропозиціями по конкретній культурі  — у вибраному регіоні чи загалом по всій Україні;
  • завжди матимете під рукою тільки свіжі аналітичні дані від провідних фахівців галузі.

Використовуйте Агробот AgroMarket UUB і укладайте вигідні договори.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #соняшник, #тернопіль, #тернопільські новини, #ціна
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Олег Шупляк: «Головними в житті я завжди вважав три речі: роботу, роботу і ще раз роботу»
14:20, 26 Червня, 2024

Олег Шупляк: «Головними в житті я завжди вважав три речі: роботу, роботу і ще раз роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: