На Тернопільщині у заповіднику «Медобори» проводять рейди

Опубліковано:
8 Грудня, 2023 о 10:05

З настанням періоду продажу новорічних ялинок, у природному заповіднику “Медобори” проводять рейди. Там створили рейдові бригади, які стежать, щоб люди не вирубували хвойних дерев. Також розробили графіки виїздів і роботи бригад.

Про це написали на сторінці заповідника у мережі Facebook.



«Інформуємо про те, що за незаконну рубку дерев хвойних порід в межах територій природно-заповідного фонду, розрахунки розміру завданої шкоди суттєво зросли – за незаконну порубку хвойного дерева до 10 см доведеться сплатити 8 621,46 грн. Крім того за самовільну рубку новорічного хвойного дерева (ялинки, сосни) в природному заповіднику “Медобори” згідно ст. 246 ККУ передбачено кримінальну відповідальність.

За незаконну порубку дерев в межах населених пунктів передбачено адміністративну відповідальність статтею 153 КУпАП та суми штрафів: на громадян до 510 грн, на посадових осіб до 850 грн. Відповідно сума збитків, яку доведеться відшкодувати за кожне самовільно видалене хвойне насадження, в залежності від діаметру дерева у корі біля шийки кореня, буде наступною – в межах населених пунктів за дерево діаметром пня: до 6 см – 800 грн, від 6,1 – 10 см – 1152 грн,  від 10,1 до 14 см – 1500 грн. За самовільну порубку хвойних насаджень розраховується шкода заподіяна лісу, яка відповідно становить діаметром пня дерева: до 10 см – 758,76 грн, • 10,1 – 18 см – 3432,48 грн», – йдеться на сторінці заповідника.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #медобори
Коментарі





Інтерв'ю
Інтерв'ю з випускницею ТНПУ Христиною Луцик
19:13, 7 Жовтня, 2024

Христина Луцик: кожен день — це боротьба за життя. Інтерв’ю з випускницею ТНПУ

ТОП новини тернопільщини: