На Тернопільщині шукають роботу для понад 160 людей з інвалідністю

Опубліковано:
3 Грудня, 2023 о 15:15

Фахівці обласної служби зайнятості шукають роботу для  162 осіб з інвалідністю. Роботодавці, які їх працевлаштують, отримають компенсації.

З початку року послугами служби зайнятості скористалися 850 людей з інвалідністю, які проживають в області. Серед них – 32 учасника бойових дій, 57 переселенців. 797 – мали статус безробітного, 205 – працевлаштували, 57 – проходили професійне навчання, 6 осіб – брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру, 8 – отримали ваучери на оплату навчання.



«Станом на 28.11.2023 для 162-х безробітних згаданої категорії продовжується добір підходящих місць праці. Більшість з них мають досвід роботи за професіями продавець, водій, медсестра, листоноша. Роботодавці області пропонують 133 вакансії для осіб з інвалідністю. Найбільше потрібні водії (38 вакансій – із зарплатою до 20 тис. грн) та слюсарі з ремонту колісних транспортних засобів (9 вакансій, зарплата до 25 тис. грн)», – кажуть у службі зайнятості.

Роботодавці можуть отримати компенсацію фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю I чи II групи. ЇЇ граничний розмір – 100,5 тис. грн – якщо працевлаштована особа з інвалідністю І групи та  67 тис. грн – за облаштування робочого місця для особи з інвалідністю ІІ групи.

«Також є компенсація 50% витрат на оплату праці, але не більше розміру мінімальної з/п, за працевлаштування безробітних осіб з інвалідністю, які перебувають у статусі зареєстрованого безробітного більше 1 місяця. Термін працевлаштування такого безробітного – понад 1 рік. Термін виплат – 6 місяців упродовж 1 року», – розповіли фахівці обласної служби зайнятості.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #служба зайнятості
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: